O școală de schi și snowboard din Caraș-Severin, câștigătoarea programului Antreprenoriat în Mișcare. 10.000 de euro pentru extinderea afacerii

 

Programul Antreprenoriat în Mișcare, inițiat de Dechatlon România în parteneriat cu Primăria Reșița cu scopul de a încuraja antreprenoriatul local în turism sportiv, și-a desemnat câștigătorul primei ediții. În competiție au fost înscrise unsprezece idei de afaceri care îmbină turismul cu practicarea sportului în Reșița și Caraș-Severin.

 

Marele premiu de 10.000 de euro, oferit în cadrul primei ediții a programului Antreprenoriat în Mișcare, a fost obținut de Școala de schi și snowboard Move Mountains – o afacere locală dezvoltată de Raul Cojocaru și Cristina Galescu – care își desfășoară activitatea în zona montană din Caraș-Severin – Văliug, Semenic și Muntele Mic. Proiectul lor a fost selectat și declarat câștigător dintr-un număr total de unsprezece idei de bussines.

 

„Unsprezece participanți la acest proiect pilot și-au prezentat propunerile de afaceri ce conectează turismul și sportul, punând astfel în mișcare prima comunitate de antreprenori locali din zonă. Cel care a obținut finanțarea de 10.000 de euro este Raul Cojocaru cu proiectul Move Mountains. Alături de partenera sa Cristina Galescu, Raul își propune să dezvolte business-ul existent, Move Mountains – Școala de schi & snowboard, prezent pe Semenic și Muntele Mic”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Premiul de 10.000 de euro i-a fost înmânat lui Raul Cojocaru de către primarul Reșiței, Ioan Popa. „Îmi doresc ca acest proiect să fie doar începutul unei colaborări de succes între Primăria Reșița, comunitatea din Banatul de munte și Decathlon în următorii ani. Eu voi rămâne același susținător al acestei categorii de oameni care înțeleg importanța triunghiului sport-mișcare-sănătate”, a declarat Ioan Popa.

 

Cu finanțarea obținută, Raul Cojocaru își va extinde afacerea de la școală de schi și snowboard către servicii create pentru extrasezon. „Participarea la acest program a însemnat pentru mine experiență, cunoaștere și inspirație. Am avut oportunitatea să mă conectez cu ceilalți antreprenori locali și să descopăr noi oportunități. Un sprijin pentru dezvoltarea business-ului Move Mountains care își propune extinderea școlii de schi & snowboard cu instructori atestați, activități extrasezon – pe timp de vară și îmbunătățirea shop-ului online creat”, a spus Raul Cojocaru, câștigătorul programului Antreprenoriat în Mișcare.

 

Pentru Decathlon, programul Antreprenoriat în Mișcare este o premieră în ceea ce privește derularea unui parteneriat public-privat. „Am ales Reșița pentru că aici este un mediu pe care noi îl cunoaștem și am găsit toată deschiderea din partea autorităților care au toată voința și competența să reușească să pună în mișcare toate elementele societății. Pentru noi a fost o experiență pozitivă, care ne dă curaj. Intenția a fost de a descoperi oameni activi care vor să aducă o schimbare în comunitate prin idei de bussines legate de sport. Se știe că Decathlon vrea să facă accesibil sportul, să îl aducă în viața cât mai multor oameni, iar pentru asta trebuie să propunem mai mult decât produse și un proiect de încurajare a ideilor antreprenoriale legate de sport și turism nu poate decât să ajute acest lucru”, a declarat Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon România.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite