CS Tunari continuă seria bună (și norocoasă) și pleacă neînvinsă din Valea Domanului

 

CSM Reșița a încheiat la egalitate, astăzi, pe teren propriu, cu CS Tunari, 1-1 (0-1), în etapa a 10-a a ligii secunde la fotbal.

 

Una dintre cele mai în formă echipe din campionat, cel puțin din prisma rezultatelor, CS Tunari venea la Reșița după o serie de două victorii și un egal în campionat, dar și o remiză în Cupa României împotriva unei formații din primul eșalon, Universitatea Craiova. Iar seria invincibilității a continuat, ilfovenii plecând neînvinși de la Reșița.

 

Cu un punct deasupra Tunariului în clasament, rosso-nerii își puneau speranțe că se pot distanța astăzi la 4 puncte de o echipă văzută de mulți, la început de campionat, printre candidatele la retrogradare. „Poate că este cel mai important meci al sezonului. Ne trebuie trei puncte, mult mai puțin mă interesează jocul, cât mă interesează victoria. Astfel de meciuri se câștigă, nu se joacă!”, declara înaintea partidei antrenorul Flavius Stoican, iar după prima repriză elevii săi i-au făcut o triplă surpriză neplăcută: nici nu au jucat, nici nu marcat, și au mai și luat gol pe final (min. 43). Dintr-una din numeroasele fazele fixe avute până atunci. Corner, centrare pe lung și finalizare Borfă, cu capul, din 5 metri.

 

Stoican începuse meciul într-un 3-4-3 care nu funcționase rău în precedentele meciuri, mai ales după ce intra în teren, după pauză, tânărul Alex Negru în linia de atac. De astă dată, acesta a fost introdus titular și cu banderola de căpitan pe mână, însă, poate și copleșit de emoții, a avut o prestație dezamăgitoare. Dar la fel au jucat și colegii săi, în special cei din linia de mijloc. Astfel că, după pauză, Stoican schimbă sistemul, trece pe un 4-4-2 cu Drăghiceanu și Negru pe benzi și cu C. Rus și Ndiaye în față. Iar diferența avea s-o facă Drăghiceanu, decarul care a tot dezamăgit în acest campionat. Introdus din postura de rezervă, acesta a ajuns de trei ori în situație de finalizare, egalând încă de la prima ocazie (min. 64). Putea să puncteze pentru victorie și în min. 74, și în min. 82, după o fază superbă creată de Ad. Burlacu și C. Rus, dar de fiecare dată a intervenit spectaculos portarul Isvoranu.

 

Un rezultat de egalitate incorect dacă e să ținem cont în special de cele întâmplate în repriza secundă, când oaspeții au tras un singur șut la poartă, și ăla anemic. Rezultat incorect și dacă punem în balanță și ocaziile de gol, 5-2, dar și șuturile la poartă, 9-5, cu 5-2 pe spațiul porții. S-a terminat însă 1-1, astfel că cele două echipe rămân vecine de clasament: CSM Reșița, pe locul 16, cu 10 puncte, CS Tunari pe 17, cu 9 puncte. Acestea sunt urmate de Unirea Dej – 7, CSM Alexandria – 5, Progresul Spartac – 1. Imediat deasupra CSMR-ului sunt CSM Slatina – tot 10 puncte, dar un meci mai puțin, Metaloglobus, CFC Argeș și Chindia – 11 puncte (dar ultimele două mai au de jucat câte o partidă). Pe primele locuri: Unirea Slobozia – 24, CSC Șelimbăr – 21, CSC Dumbrăvița și Gloria Buzău – 18.

 

Flavius Stoican i-a trimis azi în teren pe: I. Rus – Cega, Răuță, Rimovecz – Lascu, I. Popescu (46, Fărăgău), Cristea, Chera (46, Drăghiceanu) – Ndiaye (79, Velcotă), C. Rus, Negru (79, Dolghi). CS Tunari, antrenor Ștefan Odoroabă, a jucat cu: Isvoranu – Barfă, Leca, Sima, Sin – Plumbuitu (75, Tache), Mihăescu, Bustea, V. Constantin – P. Mitrică (51, D. Gheorghe), Ivanovski (90, Al. Stoian).

 

Etapa viitoare, CSM Reșița va juca la Târgoviște, cu Chindia, formație care s-ar fi aflat la 2 puncte de zona play-off dacă nu ar fi fost penalizată pentru neplata la termen a unei datorii.

 

Sursă foto: CSM Reșița/ Miruna Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available