CSM Reșița atacă, înscrie (de trei ori!) și pierde. Pierde o bătălie, nu și războiul!

 

CSM Reșița a jucat la victorie și meciul de azi de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. A reușit chiar să marcheze de trei ori, dar nu a fost suficient pentru a se menține deasupra Unirii Slobozia în clasament.

 

Roș-negrii au demonstrat și azi, în etapa a a 5-a a Grupei B a play-out-ului ligii secunde, că încă mai cred în șansa lor de a evita retrogradarea. Au început jocul ofensiv, iar după trei ocazii ratate, la a patra au deschis scorul: demarcare Nini Popescu în careu la 10 metri, preluare perfectă cu dreptul și șut imparabil cu stângul (0-1, min. 20). Trei faze fixe la poarta rosso-nera au fost, însă, suficiente pentru ca gorjenii să marcheze de două ori și să întoarcă, astfel, scorul, împotriva cursului jocului. Lixandru, găsit nemarcat în 6 metri, la un corner, a egalat (min. 28), iar apoi Sima a deviat nefericit balonul în propria poartă, la o centrare din lovitură a lui Buia (2-1, min. 32). Se putea intra la cabine cu 2-2 dacă „trasorul” expediat de Dumitraș nu ar fi lovit transversala sau dacă, la aceeași fază, Breșneni ar fi nimerit poarta când a șutat în forță de la 17 metri (min. 43).

 

Repriza secundă a avut același scenariu, cu echipa Reșiței în atac și reușind să marcheze prima: Nini Popescu recuperează o minge la marginea careului advers, preia pe piept și șutează cu dreptul, de la 15 metri, la rădăcina barei (2-2, min. 53). Dar bucuria din tabăra oaspete nu a durat decât trei minute. La o acțiune ofensivă, Dumitraș pasează la adversar, gazdele pornesc pe contraatac și înscriu prin Buia (3-2, min. 56).

 

Puține echipe nu ar fi capotat văzând că adversarul a punctat de trei ori din două șuturi trimise pe poartă în 60 de minute. Dar jucătorii pregătiți de Adrian Falub au crezut mai departe în ei, atitudinea lor ofensivă rămânând neschimbată, indiferent de scor. După o serie de trei ocazii de gol irosite, reșițenii restabilesc repede egalitatea prin Alexandru Dulca (3-3, min. 67). Și continuă să atace. Dar golul victoriei îl reușește Viitorul, în primul minut de prelungiri. După încă o oportunitate irosită de bănățeni (min. 87) și o intervenție salvatoare a portarului Moga (min. 90), gazdele au un contraatac pe dreapta, defensiva reșițeană reușește însă să se replieze, iar când faza nu mai anunța nimic, oltenii punctează decisiv. Lixandru centrază „pe scurt”, Paraschiv avansează nemarcat și, din 6 metri, deviază balonul cu capul, la colțul lung: 4-3 pentru Viitorul Pandurii, echipă care azi a jucat pe o primă specială, deși pentru gorjeni partida nu avea miză în clasament!

 

Antrenorul Adrian Falub a mizat azi pe: Cobrea – Szijj (46, Lungu), Dumitraș, Sălcianu, Al. Sima – Dat (46, Chera), Breșneni (77, Danci), Rob. Boboc, Al. Dulca – N. Popescu (84, Astafei), Buș (77, Visnakovs).

 

Tot astăzi, într-un meci programat în mod suspect de FRF cu jumătate de oră mai târziu față de partida de la Târgu Jiu, Unirea Slobozia a încheiat la egalitate (1-1) cu Petrolul Ploiești. A fost scorul perfect pentru ialomițeni, astfel încât aceștia să poată avea de partea lor și un rezultat de egalitate la meciul de „care pe care” din ultima etapă, cu CSM Reșița. Acum, cele două echipe au același punctaj și golaveraj identic în play-out. În penultima etapă, Unirea are toate șansele să tranșeze duelul (de la distanță) la golaveraj, având meci cu Arsenal Bacău, echipă devenită ciuca bătăilor după înfrângerea suferită cu CSM Reșița (0-2) care i-a semnat retrogradarea în liga a treia. Roș-negrii vor juca vineri, 30 aprilie, de la ora 11, în Valea Domanului, cu Gloria Buzău și are nevoie de (cel puțin) un punct pentru a amâna sentința în Grupa B a play-out-ului pentru ultima etapă. Atunci când Reșița e condamnată să învingă la Slobozia pentru a prinde dubla de baraj cu, cel mai probabil, FC Recea.

 

Sursă foto: FB CSM Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available