O gură (în plus) de oxigen pentru pacienții cu COVID-19 de pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița

Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița va avea o nouă magistrală de oxigen pentru Extensia ATI destinată pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă. Lucrările, derulate cu ajutorul Primăriei Reșița, sunt în plină desfășurare.

 

Lucrările pentru noua magistrală de oxigen au demarat săptămâna aceasta în curtea Staționarului 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Pentru ca acestea să fie finalizate în timp cât mai scurt, Primăria Reșița a pus la dispoziție echipa de muncitori și utilajele necesare pentru săpături, lucrându-se chiar și în weekend împreună cu firma abilitată în gaze medicinale. Finanțarea acestor lucrări este asigurată de Consiliul Județean, în subordinea căruia se află unitatea medicală.

 

„Astfel, Extensia ATI va fi conectată direct la stocatorul de oxigen din curtea unității sanitare, fapt ce va optimiza fluxul de oxigen necesar pacienților. Dat fiind faptul că în acest moment se înregistrează un consum mare de oxigen în Staționarul 1, fiind mai multe secții care necesită oxigen, este mai bine ca Extensia ATI să aibă coloană separată, aparatele de ventilație fiind performante și necesitând un flux înalt”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici.

 

Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost extinsă la mijlocul acestei luni pentru a mări capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19. Extensia se află pe amplasamentul Secției Oftalmologie și are 20 de locuri de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19 și alte 10 locuri pentru pacienții infectați cu coronavirus cu alte afecțiuni pentru care este necesară terapie intermediară. Secția a fost dotată cu aparatura primită prin Departamentul Național pentru Situații de Urgență, prin colaborarea cu Spitalul CFR Timișoara, Spitalul Județean de Urgență din Timișoara și Spitalul Județean din Baia Mare.

 

În momentul de față, potrivit ultimelor raportări făcute de Direcția de Sănătate Publică, în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița sunt internați zece pacienți confirmați cu COVID-19 și un pacient în cazul căruia există suspiciune de infectare.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available