UPDATE. CSM Reșița – CSA Steaua, meci-spectacol în Valea Domanului

 

Spectacol garantat, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 11.00, pe Stadionul „Mircea Chivu”. Garantat de prezența a mii de microbiști în tribune, dar garantat și de fotbalul ofensiv etalat în acest campionat de echipele antrenate de Flavius Stoican și Daniel Oprița. 

 

Jucătorii rossoneri așteaptă cu nerăbdare meciul cu Steaua București. S-au pregătit pentru această dispută o lună și jumătate, spune căpitanul echipei, Alin Dudea, care recunoaște valoarea adversarilor, dar este optimist înaintea partidei: „Întâlnim o echipă de tradiție, cu jucători cu experiență la nivelul ligii a doua, echipa cu cel mai bun atac. Este un motiv de bucurie când joci astfel de meciuri, cu suporteri în tribune, împotriva unui astfel de adversar. Noi ne-am pregătit pentru acest meci o lună și jumătate, așteptăm meciul cu entuziasm și încredere, sperăm să facem o figură frumoasă”.

 

 

Cu aproape 3.000 de bilete deja vândute – cu ajutorul Gurdia Ultra – în prima parte a săptămânii, dintre care 500 pentru ultrașii Stelei, președintele CSMR Cristi Bobar își exprimă speranța că și jucătorii rossoneri „se vor bucura de acest spectacol și nu vor avea emoții. Avem antrenor cu experiență, avem jucători cu experiență, care au mai trăit astfel de derbiuri. Așa cum e Alin Dudea, care a fost căpitan la Dinamo și știe ce înseamnă aceste meciuri. La fel, Flavius Stoican. Întâlnim Steaua care are un antrenor, Daniel Oprița, care este de aici, un prieten de-al nostru, un antrenor bun care, din punctul meu de vedere, a promovat anul trecut cu Steaua în Liga 1. Este orgolios, vrea să câștige. Se vor confrunta, până la urmă, doi olteni, doi antrenori ambițioși. La final sperăm să ne bucurăm noi”.

 

Oprița vrea al treilea an consecutiv în play-off

 

După uvertura etapei, în care Ceahlăul a învins la Chiajna, meciul de mâine o găsește pe Steaua la 3 puncte de zona play-off, acolo unde Daniel Oprița și-a dus echipa în precedentele ediții de campionat. Și unde vrea să ajungă și acum, iar pentru asta o victorie pe terenul Reșiței pare a fi obligatorie. „Avem nevoie de puncte ca să intrăm în play-off. Sper să fim mai puternici în partea a doua a sezonului, sunt și jucători noi, trebuie să îi integrăm, mai ales că sunt și străini. Sper să îi mobilizeze cei vechi, să îi ajute să se integreze. Nu avem timp, trebuie să avem rezultate imediate. Reșița e o echipă bună, jucăm la ea acasă, dar noi vrem să prindem play-off-ul”, a declarat pentru prosport.ro fostul jucător și antrenor al rossonerilor, acum pe banca Stelei, grupare pentru care juca în urmă cu 21-22 de ani, unde se transferase tocmai de la Reșița.

 

Flavius Stoican: Acum arătăm bine!

 

Stoican a venit pe banca tehnică a Reșiței în etapa a IV-a. Echipa avea atunci 3 puncte, iar în următoarele 12 partide a adunat încă 17. Din care 10 puncte în ultimele patru etape! Astfel, CSM Reșița s-a distanțat la 8 puncte de locurile retrogradabile. Eram la sfârșit noiembrie când munca noului antrenor al rossonerilor dădea rezultate de puțini anticipate. A fost și momentul în care Stoican a decis la care jucători se poate renunța. Au plecat opt și-au fost făcute doar două achiziții. Și asta pentru că, spune tehnicianul, se formase un nucleu de jucători pe care se poate baza de-acum înainte.

 

„Spuneam când am venit la Reșița că în primul rând trebuie să creăm un nucleu de bază al echipei. Acum avem acest nucleu, avem și tineri de perspectivă și suntem pe drumul cel bun. Consider că suntem o echipă stăpână, robustă, puternică – rămâne de văzut pe teren. Față de începutul campionatului, ne-am îmbunătățit pe toate posturile, nu neapărat pentru că am fi adus jucători, pentru că suntem același nucleu, în schimb fiecare, individual, și-a îmbunătățit evoluția. Cred eu că jucătorii au acumulat și din punct de vedere fizic, și tactic, și tehnic. Suntem o echipă care arătăm bine. Sper ca acest lucru să se concretizeze și pe teren odată cu acest prim meci.”, declară Flavius Stoican.

 

Acesta afirmă că, evident, crede în victorie în meciul cu Steaua, însă partida e departe de a fi capitală pentru rossoneri: „Este o partidă importantă, cu o victorie ne-am consolida poziția în clasament și am avea speranțe pe mai departe la un loc la care poate nici nu visam la începutul campionatului. Dar nu va fi un capăt de țară dacă lucrurile nu vor merge așa cum ne dorim. Trebuie să rămânem echilibrați, campionatul e lung”.

 

Un meci care poate aduce bucurie întregului oraș

 

Rezultatele din partidele jucate în cantonamentul din Antalya par descurajante pentru suporterii Metalului. O victorie și patru înfrângeri, cu un singur gol marcat în cele trei meciuri de la finalul cantonamentului, nu lasă loc la prea mult optimism. Însă Flavius Stoican are încredere în echipa sa. Și are și argumente:

 

„A fost un cantonament benefic pentru toți jucătorii, și individual, și colectiv, chiar dacă rezultatele din partidele jucate în Turcia nu au fost așa cum ne-am fi dorit. Închipuiți-vă dacă noi am fi câștigat toate meciurile, încrederea ar fi fost foarte mare, dar poate că n-am mai fi fost atât de atenți la anumite detalii. Astfel că acum suntem total conectați, conștienți că orice greșeală pe care o vom face ne poate costa. Și-atunci trebuie să facem cât mai puține, iar adversarul – cât mai multe. Vom încerca să facem presing, vom încerca să-i facem să greșească, vom încerca să fim siguri în defensivă, iar în atac avem jucători care pot face diferența, așa cum au mai făcut-o. Avem jucători din toate compartimentele care pot apărea la finalizare. De aceea sunt optimist.”

 

„Vreau să văd sâmbătă dezinvoltură, ambiție, un joc fără teamă, o echipă descătușată. Noi vrem să conducem jocul, vrem să ne creăm ocazii. Îmi dă speranțe faptul că, și în meciurile din cantonamentul din Antalya, au fost momente când am condus ostilitățile, când ne-am creat ocazii, când am marcat goluri. Am suferit pe faza defensivă, sper ca în această săptămână să fi pus la punct toate aceste aspecte, vom vedea în partida de sâmbătă.”

 

„Am încredere în toți jucătorii care vor intra pe teren, chiar dacă vom fi lipsiți de doi jucători importanți, Erico da Silva și Mediop, care nu sunt apți din punct de vedere medical. Rimovecz este sub semnul întrebării, însă în cazul lui vom vedea vineri după ultimul antrenament dacă va fi apt pentru a-l avea în lot.”

 

„Suntem optimiști, încrezători, dornici să facem un joc bun, iar faptul că jucăm acasă, în fața unui public care suntem convinși că ne va susține pe toată durata partidei, ne dă speranțe că ne vom putea bucura cu toții la finalul meciului. O victorie sâmbătă cu Steaua ar aduce bucurie întregului oraș.”

 

 

Sâmbătă, în ziua meciului, biletele vor putea fi achiziționate începând de la ora 09.30 de la punctele de vânzare aflate la cele două porți de acces în stadion. Prețul unui bilet a rămas același ca și la celelalte partide jucate pe teren propriu de rossoneri în această ediție a ligii secunde, respectiv 20 de lei. Ce se schimbă însă la partida cu Steaua, ținând cont de numărul mare de spectatori care vor veni la meci: accesul pe stadion se va putea face și pe la Poarta nr. 3, cea din apropierea Tribunei a II-a.

 

Sursă foto: FB Fan CSM Reșița

 

UPDATE

 

Victorie! CSM Reșița – CSA Steaua București 3-1 (1-1), în fața a 4.500-5.000 de spectatori! Pentru echipa noastră au marcat Sergiu Rimovecz și Marian Drăghiceanu (2 goluri).

Detalii, aici: Steaua, echipa Armatei, executată la Reșița de comandoul lui Flavius Stoican!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite