CSM Reșița, executată la Târgoviște!

 

Împinsă de la spate de FRF spre play-off-ul ligii secunde, fosta prim-divizionară Chindia Târgoviște a trecut astăzi de CSM Reșița cu 4-1 și își securizează astfel cele 2 puncte primite cadou la „masa verde” în urmă cu trei zile.

 

Depunctată săptămâna trecută pentru neplata la termen a restanțelor contractuale față de un fost jucător (Căbuz), Chindia Târgoviște avea să fie miercuri, 25 octombrie, beneficiara unei decizii scandaloase a comisiei de urgență din cadrul FRF, care a anulat penalizarea dictată regulamentar de către Comisia de Disciplină și Etică. Împinși, astfel, la „masa verde”, la 3 puncte de zona play-off, târgoviștenii nu-și permiteau să irosească ultima lor agoniseală în fața unui adversar, CSM Reșița, care are ca obiectiv evitarea retrogradării. Dar jocul de azi, după cum începuse, cu o așezare ofensivă și construcție în viteză ale rosso-nerilor, nu anunța nimic bun pentru favoriții tribunei și ai federalilor. Așa că…

 

Așa că… la prima oportunitate oferită arbitrului Robert Avram, piteșteanul nu a ezitat și a indicat punctul de la 11 metri. Nevoiți să se apere la un corner cu un om mai puțin (Cega, accidentat, primea îngrijiri pe marginea terenului), apărarea oaspeților l-a lăsat doar pe Drăghiceanu pe respingere, între doi adversari. Astfel că mingea aruncată în careu ajunge să fie respinsă într-o zonă atacată de unul dintre aceștia, Tache, care ajunge primul la balon, apoi caută contactul cu Drăghiceanu și plonjează în suprafața de pedeapsă. Penalty primit ușor, în zadar protestele lui Flavius Stoican, care primește cartonașul galben. Moldoveanu nu ratează (1-0, min. 25), cum nici „centralul” nu ratează șansa de a-l elimina pe Stoican (pentru al doilea avertisment) două minute mai târziu, atunci când acesta a protestat la o altă decizie controversată a lui Avram.

 

Obligat să-l introducă pe al doilea junior, Domil (în locul lui Cega), Stoican îl împinge pe acesta aripă stângă în atac, pentru a-l retrage pe Lascu la mijloc, pe banda dreaptă. Iar apoi cu Cristea pe postul lui Sabău (ineficient ofensiv ca mijlocaș lateral), rosso-nerii păreau că în a doua jumătate a meciului își vor putea crea mai multe ocazii periculoase. Însă nici n-a început bine repriza, că Răuță se-nvârte ca un titirez în fața lui Moldoveanu, permițându-i acestuia să reușească dubla: 2-0, min. 46. Chiar și așa, oaspeții nu renunță, reiau jocul de posesie și chiar își creează trei situații de a puncta, dar de marcat marchează tot gazdele, pe o nouă eroare defensivă care l-a lăsat singur cu portarul pe Bocaciuc (3-0, min. 77).

 

Conduși la scor de neprezentare, reșițenii nu au aruncat armele și au continuat să atace. Marchează Drăghiceanu (min. 80), dar diferența este refăcută de același Bocaciuc (min. 88), care se trezește singur cu Căpățână după o bâlbă a lui Fărăgău. 4-1, deci, pentru dâmbovițeni și un nou eșec în deplasare înregistrat de rosso-neri după un joc în care, la fel ca la Mioveni, gazdele au avut de partea lor, atât cât le-a trebuit, arbitrajul. Dar și erorile comise de defensiva unei formații al cărei antrenor caută-caută-caută formula de echipă care să aducă bucurie suporterilor reșițeni.

 

Flavius Stoican i-a trimis în misiunea imposibilă de azi pe: Căpățână – Ardei, Răuță (60, Fota), Rimovecz – Cega (30, Domil), Isac (66, Negru), Fărăgău, Sabău (46, Cristea) – Drăghiceanu, Lascu, Ndiaye (A. Burlacu). De partea cealaltă, beneficiind de un lot mult mai experimentat și cotat cu mai bine de 2,5 milioane de euro peste cel Reșiței, Vasile Miriuță a început meciul cu: Răilean – I. Albu, Plămadă, Marc, Ad. Ioniță – Șerban, Bogaciuc, Prejmerean, Golofca – Tache, Moldoveanu.

 

În clasament conduc Unirea Slobozia (un meci mai puțin) și CSC Șelimbăr – 24 puncte, urmate de Corvinul – 21, CSC Dumbrăvița, Gloria Buzău – 18, CS Mioveni – 17, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Viitorul Pandurii – 16. La polul opus: CSM Slatina (un joc în minus), Metaloglobus – 11, CSM Reșița, CS Tunari, Unirea Dej – 10, CSM Alexandria – 5, Progresul Spartac – 1. Etapa viitoare, în 4 noiembrie, CSM Reșița joacă pe teren propriu cu Metaloglobus București, echipa antrenată de Ianis Zicu fiind învinsă astăzi (1-2) la Clinceni de Corvinul Hunedoara.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available