CSM Reşiţa inaugurează noul gazon din Valea Domanului!

Deşi anunţaseră iniţial două meciuri amicale pentru această săptămână, cu ASU Politehnica Timişoara şi CSC Dumbrăviţa, rosso-nerii reşiţeni au fost nevoiţi să schimbe planul, aşa cum au făcut-o multe alte echipe în această vară. CSM Reşiţa va disputa un singur amical, prilej cu care va primi botezul şi gazonul reabilitat din Valea Domanului! Pe terenul mare, elevii lui Alex Pelici vor înfrunta formaţia Pandurii Târgu Jiu.

„Vineri, 14 august, de la ora 11.00, sperăm să jucăm pe terenul mare din Valea Domanului contra formaţiei Pandurii Târgu Jiu. Într-adevăr, aveam programate mai multe jocuri amicale, însă planurile se schimbă din cauza testelor. Multe echipe nu le au făcute, prin urmare nu putem juca. Şi noi am întâmpinat această problemă, este o situaţie mai complicată, dar trebuie să ne adaptăm. Prin urmare, jucăm vineri, prilej cu care inaugurăm prin joc şi noul gazon reabilitat. Am fost şi astăzi pe teren, totul arată foarte bine, mai rămâne ca şi echipa să aibă poftă de joc şi foame de rezultate. Uşor-uşor intrăm în linie dreaptă, nu mai putem avea scuze că suntem obosiţi sau că a fost o lungă perioadă de pauză în pandemie. Deja ne antrenăm de o lună şi jumătate, şi scuzele încep să nu-şi mai aibă rostul. Vom juca vineri amicalul cu Pandurii, iar peste încă o săptămână, în data de 21 august, avem programat la Severin al doilea meci al dublei amicale cu FCU Craiova„, a declarat Cristian Bobar, preşedintele grupării din Valea Domanului.

Partida cu Pandurii Târgu Jiu este cel de-al şaselea joc de verificare al rosso-nerilor reşiţeni. Până acum, bilanţul din amicale al CSM-ului cuprinde o victorie, două meciuri încheiate la egalitate şi două înfrângeri.

Două serii în Liga a II-a? Bobar: „Ar scădea cheltuielile, dar şi nivelul fotbalului”

Revenirea temporară a Ligii a II-a de fotbal la formatul cu două serii geografice — idee lansată de ASU Politehnica Timişoara — are plusuri şi minusuri, spune Cristian Bobar, preşedintele clubului CSM Reşiţa. În vremea pandemiei, când fotbalul se joacă fără public, o reducere a cheltuielilor cu deplasările ar fi binevenită. Pe de altă parte însă, calitatea fotbalului ar scădea, este de părere şeful din Valea Domanului.

„Am văzut propunerea, am şi discutat cu conducerea Politehnicii Timişoara, cu Marius Cociu (directorul sportiv al Politehnicii, n.r.). Sunt plusuri şi minusuri la această variantă. Într-adevăr, bugetul necesar ar scădea în varianta cu două serii, mă refer la tot ceea ce înseamnă cheltuieli de transport, pentru că la o serie avem şi deplasări care durează două zile. Cu deplasări mai scurte, cheltuielile vor scădea cu câteva zeci de mii de euro, dar, pe de altă parte, va scădea şi nivelul fotbalului. Adică, Reşiţa nu va mai întâlni Rapid, Petrolul şi celelalte formaţii puternice din acea zonă. Este cu dus-întors. Trebuie să mă sfătuiesc şi eu cu primarul oraşului şi cu consilierii care răspund de partea sportivă, pentru că eu nu pot decide în chestiuni care vizează bugetul fără să mă consult cu dânşii. Din punctul meu de vedere, dacă se juca cu spectatori, nu aveam nicio problemă să jucăm cu o singură serie, pentru că la meciurile de top de acasă veneau câteva mii de suporteri, şi astfel aproape acopeream cheltuielile pentru deplasări numai din vânzarea de bilete. Dar, fără suporteri, vă daţi seama, este o problemă destul de mare. Oricum, ne dorim mai mult să jucăm cu Petrolul sau cu Rapid, decât cu Comuna Recea. Mă rog, am vrea să jucăm cu toţi, şi cu Petrolul, şi cu Rapid, şi cu Comuna Recea, care a intrat acum în Liga 2. Dar trebuie să fim atenţi şi la buget”, a declarat şeful din Valea Domanului.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available