CSM Reșița, încă un pas spre play-off. Victorie în deplasarea de la Phoenix

 

După remiza albă de săptâmâna trecută de la Chișineu Criș, rosso-nerii s-au impus astăzi cu 3-1 în deplasarea de la Phoenix Buziaș, în prima etapă a returului Ligii 3 la fotbal.

 

Partida jucată azi pe terenul din Cărani (comuna Sânandrei) a fost controlată de echipa pregătită de Călin Cheregi, care s-a distanțat la două goluri încă din prima repriză. A deschis scorul Aboubacar, în minutul 30, cu un voleu spectaculos din întoarcere, de la marginea careului. A punctat cinci minute mai târziu și Rimovecz, fundașul nostru central avansat ca de obicei la fazele fixe. Drăghiceanu a trimis la prima bară dintr-o lovitură liberă de pe partea dreapta, iar Rimo a sprintat „la întâlnire” pentru a împinge balonul în plasă.

 

Scorul putea lua proporții în a doua parte, chiar și după schimbările în 11-le de bază făcute de Cheregi. Ar fi putut debuta cu gol în prima echipă a Reșiței și juniorul Gabriel Gomboș (17 ani), al cărui șut violent după o pătrundere în careu a zguduit bara. Se întâmpla la doar un minut după ce fusese trimis în teren de antrenorul care a înțeles că principalul său obiectiv în acest campionat este formarea unei echipe (competitive) în care să-și găsească loc cât mai mulți tineri proveniți din loturile de juniori ale clubului.

 

Pe final de joc, însă, timișenii (prin Avrămescu) au profitat de o nesincronizare a fundașilor Szijj și Rimovecz – „o interpretare greșită de zonă între fundașii centrali și Szijj”, spune Cheregi – și s-au apropiat la 1-2 (min. 85). Dar Drăghiceanu (faultat în careu) și Bărboianu (care a transformat penaltiul) au restabilit rapid diferența de două goluri: 1-3 în min. 87.

 

Au adus astăzi Reșiței cele 3 puncte: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Szijj – R. Petre (62, Chera), Breșneni, Drăghiceanu (87, Curescu), Negru (75, Gomboș) – Velcotă (62, I. Popescu), Gakou Aboubacar (62, Avramovici).

 

La finalul celei de-a doua deplasări consecutive din octombrie, Călin Cheregi ne-a declarat că este tot mai mulțumit de jucătorii săi: „Returul a început așa cum ne-am dorit, cu o victorie care nu s-a pus la îndoială nici o secundă, jucătorii noștri având o evoluție consistentă în cele 90 de minute. Am întâlnit un adversar bine organizat, s-a văzut munca bună a antrenorului Cosmin Petruescu, pe care-l știu cum lucrează. Dar am dat dovadă de maturitate în acest joc, l-am controlat și am fructificat trei din cele cinci-șase ocazii avute. Îmi felicit jucătorii după această victorie pe care o consider meritată. Avem o echipă dedicată, care chiar muncește.”

 

În aceeași etapă s-au jucat azi încă trei meciuri: Crișul Chișineu Criș – Progresul Pecica 2-0, Avântul Periam – ACB Ineu 4-0, CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Pobeda Star Bisnov 2-1. Pe primul loc în clasamentul seriei se află în continuare CSM Reșița (23 puncte), urmată de Ghiroda și Giarmata Vii (21) și Șoimii Lipova (16). Arădenii joacă mâine cu ultima clasată, Gloria Lunca Teuz Cermei – formație care va veni peste o săptămână în Valea Domanului.

 

UPDATE – 1 noiembrie, ora 11.30

 

Meciul din etapa a XI-a dintre CSM Reșița și Gloria Lunca Teuz Cermei se va juca pe Stadionul „Mircea Chivu” sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 14.00.

 

Sursă foto: captură video Sorin Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available