CSM Reșița, promovare-spectacol în Liga 2 la fotbal

 

Fotbaliștii rosso-neri au făcut fericiți zeci de mii de reșițeni, cărășeni, bănățeni. Circa 8.000 dintre aceștia și-au trăit momentele de emoție și de bucurie alături de jucători, ieri, pe stadionul din Valea Domanului. Acolo unde CSM Reșița a învins pe CSM Deva cu 3-2 (3-1) și a câștigat barajul final pentru promovare cu scorul general de 6-4.

 

După acel 3-2 de poveste de Deva, cu revenire de la 0-2 și cu un joc mult peste al adversarului, CSM Reșița pornea mare favorită la returul de pe Stadionul „Mircea Chivu”. Și, oricât de… rotundă ar fi mingea, nimeni din miile de spectatori din tribune veniți de pretutindeni, din județ, dar unii din Timișoara, Arad sau chiar Craiova, nu putea concepe că Metalul nu va reuși acum promovarea. Dar nimeni nu știa adevărul din vestiar. Cu o zi înaintea meciului, jumătate dintre jucătorii care trebuiau să intre în teren erau incerți!

 

Se știa doar că Aboubacar Gakou duce „în spate” de săptămâni o accidentare. Și că Zimmermann era ca și indisponibil pentru acest meci, după problemele avute la piciorul stâng. Colac peste pupăză, o viroză apărută ca din senin a umplut infirmeria clubului. În seara dinaintea partidei, mai mulți jucători erau pe perfuzii cu Paracetamol, Ibuprofen, Aspirină. Medicul Ioan Șerbescu, fiul regretatului dr. Șerbescu senior, a făcut tot posibilul să-i redea echipei pe Fota, Ardei, Velcotă, Bărboianu, și nu doar ei, toți cu frisoane și cu febră. În dimineața jocului, însă, altă lovitură. Drăghiceanu, febră 39 cu 5! Automat, este trecut și el pe perfuzii. Antrenorul Călin Cheregi părea condamnat să improvizeze ca niciodată, și când, tocmai acum, la meciul campionatului!

 

Ce a urmat nu mai ține de fotbal, cât de sacrificiu pentru culorile roș-negre! Povestește Călin Cheregi: „Dimineața, n-aveam cum să-mi imaginez că Marian va putea juca. Dar el nu concepea să nu joace! Mi-a spus: «Mister, orice poți să-mi faci, numai să nu mă bagi în teren – nu. Fug din vestiar și intru pe teren al 12-lea jucător dacă nu mă băgați la meciul ăsta!»”. Iar antrenorul a mers pe mâna și sufletul „briliantului” echipei. Au strâns rândurile și ceilalți, astfel că nici Fane, nici Cornel, nici Sebi nu fost ținuți pe bancă. Toți pentru echipă!, la fel cum spune îndemnul Guardiei Ultra, cea care mobilizase o mulțime de microbiști să vină în Tribuna 2, alături de galerie. Acolo unde spectacolul s-a ridicat chiar la nivelul primei ligi.

 

Cheregi a trimis, deci, în teren cel mai bun unsprezece, singura excepție fiind între buturi – juniorul Cătălin Căpățână în locul lui Zimmermann. Până și Gakou a fost titular. „Nu pot lua eu o decizie pe sănătatea unui jucător, așa că am convenit cu Abou să începem meciul cu el în atac și să dea 10-15 minute cât poate, să dea maxim din el”, spune antrenorul. Iar Aboubacar chiar a dat totul: a deschis scorul (min. 11), după o „transversală” a lui Dudea cu „bombă” din afara careului (min. 8), și a jucat nu 10, nu 15 minute, ci aproape 40! Minut în care tabela indica 3-1 pentru rosso-neri!

 

Până atunci, oaspeții au profitat la un corner de o neatenție în defensiva reșițeană și au marcat prin Țoiu (min. 24). Dar golul care îi aducea pe aceștia la distanță de o reușită pentru a egala scorul la general nu i-a blocat pe rosso-neri. Aceștia au reacționat ca o echipă adevărată și în doar 13 minute au punctat de încă două ori! 2-1 s-a făcut după ce Drăghiceanu a obținut o lovitură liberă de la 23 de metri. Execuție în zid, balonul revine la același Marian care trimite din prima o nouă ghiulea, portarul Frumuzache respinge în față, iar Rimovecz, pe fază, când să trimită mingea în poartă, este pus la pământ. Penalti clar, executat impecabil de Bărboianu (min. 36). Iar peste doar un minut, 3-1! Fază creată de Drăghiceanu și Chera, ultimul luftează în momentul finalizării, dar Alex Negru acoperă zona, recuperează și trimite cu latul pe sub portar.

 

După pauză, oaspeții schimbă strategia și, văzând că ajung tot mai greu în fața porții tânărului Căpățână, mizează pe șuturi de la distanță. Astfel, Penciu, abia introdus, reușește să înscrie pentru 3-2, expediind balonul aproape de vinclu, de la 25-30 de metri (min. 50). Dar apoi încercările sale ulterioare (două la număr) nu își ating ținta, astfel că următorul șut pe spațiul porții lui Cătălin îl notăm abia în minutul 90. Până atunci, însă, reșițenii au avut de mai multe ori șansa golului 4. Au fost aproape de reușită, rând pe rând, Bărboianu, Dane, Ardei, Dudea, Velcotă, Rimovecz. A rămas 3-2, și cu 6-4 la general, după acel 7-2 din cealaltă dublă de baraj, CSM Reșița reușește să promoveze în Liga 2.

 

Au adus victoria finală pentru Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița: Căpățână – Bărboianu, Ardei, Dudea, Rimovecz – I. Popescu (83, Fota), Velcotă – Chera (78, Trancă), Drăghiceanu (83, Breșneni), Negru – Gakou (39, Dane). CSM Deva a ratat promovarea cu: Frumuzache – Branea, Vișan, Creciunesc, Kelemen – Iana (71, Marosan), Bedea, Țoiu, Bloj – Al. I. Popescu (46, Pencea), Dănăilă.

 

Spectacolul de pe gazon și din tribune s-a mutat în final cu totul și cu totul pe teren. Sute de fani îmbrăcați în roșu și negru împreună cu membrii Guardia Ultra au coborât în iarbă la festivatea de premiere, pentru a trăi momentele de bucurie alături de jucătorii, antrenorii și președintele clubului, Cristi Bobar, care au primit din partea FRF trofeul, medaliile și tricourile de câștigători ai Ligii 3. Din cele 100 de echipe înscrise în competiție, doar cinci și-au câștigat dreptul de a evolua din sezonul viitor în Liga 2: Ceahlăul Piatra Neamț, CS Tunari, CSM Alexandria, Corvinul Hunedoara și, da!, CSM Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite