CSM Reșița, restart în Liga 3. Cu buget înjumătățit după ratarea promovării!

 

Președintele CSM Reșița, Cristi Bobar, a făcut cunoscută astăzi, într-o conferință de presă, noua strategie a clubului, modul în care va fi abordat viitorul sezon competițional de fotbal.

 

După o retrogradare din Liga 2 și ratarea promovării pe mâna unor jucători sau antrenori care n-au făcut mulți purici la Reșița, clubul din Valea Domanului nu avea cum să nu-și schimbe strategia. Cu atât mai mult cu cât actualul regulament din Liga 3, cu două duble de baraj pentru promovare, nu garantează nimănui că, dacă are buget de performanță, condiții de pregătire, lot valoros și antrenor cu nume, revenirea în Liga 2 este ca și rezolvată.

 

CSM Reșița va porni la drum acum cu un buget înjumătățit față de campionatul trecut, va miza în special pe jucători din propria pepinieră și din județ și pe un antrenor care îi cunoaște foarte bine: Călin Cheregi.

 

Fost secund al „principalilor” Alex Pelici, Alin Minteuan, Adrian Falub și, o perioadă scurtă, Dan Alexa, Cheregi este în Valea Domanului de doi ani, timp în care a coordonat și Centrul de copii și juniori al clubului. „Cunoaște foarte bine problemele clubului și este un profesionist desăvârșit – și chiar avem nevoie de așa ceva, mai argumentează Bobar. Cu 12 din vechii jucători am prelungit contractele: Zimmermann, Szijj, Mura, Velcotă, Aboubacar, Ardei, Rimovecz, Fota, Bărboianu, Negru, Breșneni și Curescu (în trecut la Anina). Avem în lot și mulți juniori de la Centru, iar cei care vor face față vor semna contractele și va fi o șansă mare pentru ei. Le-am și transmis acestor tineri că acum este șansa lor. Vrem să facem o echipă din jucători locali și din județ.” 

 

Antrenorul principal Călin Cheregi va avea trei „secunzi”, dintre care doi au fost stabiliți: Ștefan Bărboianu, care va continua și ca jucător, și Ovidiu Popescu, un tânăr antrenor din cadrul Centrului de copii și juniori.

 

Bugetul clubului, care pentru toate cele șapte secții s-a ridicat în fostul sezon competițional la 850-900.000 de euro, va fi acum cu 40% mai mic. Iar reducerea se face doar la secția de fotbal, al cărei buget va scădea de la 600.000 de euro la 300.000. Handbalul, potrivit lui Bobar, a avut alocat un buget de 250.000 de euro și va beneficia chiar de o ușoară creștere, deoarece s-a luat decizia majorării salariilor cu 25%.

 

În privința obiectivului echipei de fotbal, Cristi Bobar se ferește să facă promisiuni, dar de un lucru e sigur: „Atâta timp cât voi fi eu președinte la club, chiar dacă am ratat un obiectiv important și chiar dacă în acest moment nu pot afirma că avem obiectiv promovarea, niciodată nu voi accepta să stăm în mediocritate, la mijlocul clasamentului, indferent că suntem în liga a doua sau a treia. Într-adevăr, lotul este mai slab valoric față de anul trecut, avem un buget redus cu 40-50%, dar asta nu înseamnă că nu putem crea o echipă competitivă anul acesta”.

 

UPDATE – 15 iulie, ora 19.00

 

Astăzi a fost anunțat și al treilea antrenor secund din staff-ul „principalului” Cheregi: Boșco Vișatovici, fostul antrenor al Voinței Lupac.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available