Baziaș 4 a ridicat ancora! Bacul a fost lansat la apă de Aquacaraș!

 

Societate având ca acționar majoritar Consiliul Județean Caraș-Severin, Aquacaraș a devenit „colacul de salvare atunci când avem nevoie”, a declarat șeful administrației județene, Romeo Dunca, astăzi, cu ocazia, (re)lansării la apă a bacului Baziaș 4.

 

La eveniment au participat, alături de președintele CJ Romeo Dunca, reprezentanți ai autorităților din Golubăț (Serbia), primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, primari de comune din clisura bănățeană a Dunării și directorul general al Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, cel care a înscris compania județeană de apă la licitația de atribuire a serviciilor de operare cu bacul de la Moldova Nouă. Licitație câștigată de singura firmă participantă, o societate care are însă forța economică de a menține pe linia de plutire o astfel de afacere. Și asta, se știe, în condițiile în care precedenta licitație fusese adjudecată de o firmă care apoi avea să dea bir cu fugiții cât ai zice pește.

 

Tras pe linie moartă o lungă perioadă din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei, dar și a managementului defectuos al fostului operator SC Eoliana Caraș (acum în procedură de insolvență), bacul de tip catamaran Baziaș 4 a efectuat azi o cursă inaugurală, de probă, de pe malul românesc pe cel sârbesc, la Usije – Golubăț. Cursele regulate, câte două pe zi, vor începe mâine, 15 iulie. „Așa cum am promis, că bacul va fi din nou funcțional până la începerea evenimentului de la Berzasca, Balkan Festival (ce va avea loc în perioada 15-17 iulie 2022, n.r.), iată că, de mâine dimineață, bacul este accesibil fiecărui cetățean care dorește să treacă de pe un mal pe altul al Dunării”, a spus Romeo Dunca.

 

 

Cum de s-a ajuns în situația ca Aquacaraș să preia timona Baziaș 4? Explică managerul companiei, Gheorghe Filipescu: „Am răspuns solicitării președintelui Consiliului Județean, care are tactul acesta de a ne mobiliza și de a ne duce pe această cale a eficienței și a efortului, lucru pe care îl facem cu drag, cu plăcere. Avem și forța necesară care răspunde la aceste comenzi, și economică, și umană”. Romeo Dunca a recunoscut că el a fost cel care i-a cerut lui Filipescu să ia în calcul administrarea bacului de către Aquacaraș – „l-am mobilizat pe domnul Filipescu, cu forța societății Aquacaraș care s-a înhămat la această provocare, și eu cred că acest demers va avea succes” – și a subliniat că, din punct de vedere logistic, totul a fost pus la punct: „Bacul are făcută verificarea tehnică periodică, iar personalul are o vastă experiență, sunt aceiași oameni care au lucrat și înainte. Deci nu trebuie să existe nicio temere față de lipsa de experiență a Aquacaraș în astfel de activități, pentru că Aquacaraș a încheiat contractele necesare în așa fel încât exploatarea acestui bac să fie făcută de persoane autorizate, cu o vastă experiență”.

 

Președintele CJ este, așadar, optimist în privința dezvoltării turismului în zonă, fiind de părere că de-acum există toate premisele ca lucrurile să meargă în direcția dorită nu doar de Consiliul Județean, ci și de comunitățile locale din Clisură.

 

Pe de altă parte, șeful Aquacaraș și-a arătat disponibilitatea de a accepta „și alte provocări în interesul județului, al UAT-urilor și al cetățenilor, practic în slujba lor suntem. Sigur că privesc această activitate și din punct de vedere comercial, dar nu pun carul înaintea boilor. Pentru noi primează interesul județului, al cetățenilor, suntem o societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean, am făcut pași uriași în direcția eficientizării activității noastre și răspundem la toate provocările Consiliului Județean”. Iar Dunca l-a completat pe Filipescu: „Inclusiv aceea de a fi colac de salvare atunci când avem nevoie”.

 

 

Din 15 până în 18 iulie 2022, bacul va efectua curse începând de la orele 09.00 și 15.30 din Moldova Nouă, respectiv 10.15 și 16.45 din Usije (Serbia), călătoriile fiind gratuite. Apoi, începând din 19 iulie, Baziaș 4 va face curse zilnic, de la orele 09.00 și 17.30 din Moldova Nouă, respectiv 10.15 și 19.00 din Usije. Costul unei călătorii este de 30 lei/adult, 15 lei/copil, 20 lei/student, 80 lei/autoturism. Alte tarife: 125 lei/autoturism cu rulotă, 15 lei/motocicletă, 10 lei/bicicletă, 120 lei/microbuz (8+1 locuri), 120 lei/camionetă (microbuz) marfă până la 3,5 tone, respectiv 170 lei la cele de până la 7 tone.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite