COVID-19 revine în forță (și) în Caraș-Severin. În primele 12 zile din iulie s-au înregistrat mai multe cazuri noi decât în întreaga lună iunie

 

La fel ca la nivelul întregii țări, și în județul Caraș-Severin se înregistrează o creștere semnificativă a numărului cazurilor noi de COVID-19. Din fericire, nu este vorba despre cazuri grave, în momentul de față pe secțiile ATI nefiind internat niciun pacient infectat cu coronavirus.

 

De la începutul acestei luni, în perioada 1-12 iulie, în județul Caraș-Severin au fost raportate 136 de cazuri de infecție cu coronavirus, de șase ori mai multe decât în perioada similară din iunie, când au fost înregistrate 22 de cazuri noi. Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, numărul cazurilor a început să crească din a doua jumătate a lunii iunie. În intervalul 13-30 iunie, 70 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.

 

Începând din iunie până în prezent, s-au înregistrat și două decese ale unor pacienți infectați cu coornavirus, în vârstă de 83 de ani, respectiv 71. Ambii erau internați pe secția de Terapie Intensivă.

 

În momentul de față, cinci persoane confirmate cu COVID-19 se află în spital, pe secțiile de Boli Infecțioase de la Reșița (trei persoane) și de la Caransebeș (două persoane).

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică reamintesc faptul că, în continuare, vaccinarea rămâne cea mai bună metodă de luptă împotriva COVID-19. În Caraș-Severin, imunizarea se poate face, în prezent, în 22 de cabinete de medicină de familie.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available