CSM Reșița, un egal cât o înfrângere? Sau cât o salvare de la retrogradare?

CSM Reșița a terminat la egalitate cu CSM Slatina, 1-1, partida jucată astăzi pe terenul din Valea Domanului, în etapa a 19-a a ligii secunde.

Roș-negrii au întrerupt seria înfrângerilor, însă au făcut-o într-un mod dezamăgitor: au obținut doar un punct pe teren propriu, în fața unei echipe aflate pe locul 18 în clasament. Jocul de azi a arătat două echipe de nivel apropiat, balanța putând înclina la final în favoarea oricăreia dintre ele. Dar ar fi fost nedrept ca meciul să nu se încheie la egalitate, adevărul fiind că niciuna din echipe nu merita victoria.

S-a jucat mai mult în jumătatea de teren a oltenilor, însă degeaba. Ocaziile de gol au fost rarisime, cea mai importantă venind… la poarta lui Cobrea, pe o fază de contraatac. În minutul 29, Stoica scapă nemarcat din propria jumătate de teren, face o cursă solitară până la marginea careului și îl execută pe Cobrea, la capătul unei faze care a semănat mai mult cu o lovitură de pedeapsă din hochei. Șansa gazdelor a fost că la scurt timp (min. 36) Necșulescu, de la oaspeți, intră neglijent prin alunecare, în propriul careu, la Dumitraș și atinge mingea cu mâna. Arbitrul Flueran, oltean din Craiova, interpretează corect faza și acordă penalty, în ciuda protestelor insistente ale jucătorilor din Slatina. Buș nu ratează șansa egalării, execută precis, la rădăcina barei, făcând inutil plonjonul lui Grecu, care ghicise colțul.

Partea a doua a meciului nu a adus, din păcate pentru suporterii rosso-neri, nimic nou. Aceleași încercări chinuite ale jucătorilor lui Minteuan de a aduce mingea în careul advers, rareori reușite. S-a apelat la soluția de rezervă, șuturile de la distanță, însă nici așa nu a mers. Degeaba ai un antrenor de calitate, dacă jucătorii nu sunt în stare să pună în practică teoria. Cu toate acestea, Metalul ar fi putut puncta decisiv cu 8-10 minute înainte de final, când a avut o serie de trei cornere. Două dintre ele l-au găsit în poziție de a marca pe Laurențiu. Mai întâi pe Laurențiu Buș, șut deviat in extremis de un fundaș. Iar apoi pe Laurențiu Breșneni, care s-a înălțat nemarcat în 7 metri (foto), dar a ratat lovitura cu capul. Se putea înscrie însă la poarta cealaltă, dar oltenii nu au avut forța să finalizeze în minutul 89 o fază în care s-au aflat cu jumătate de echipă în terenul advers.

După meciurile de azi, CSM Reșița ocupă poziția a 14-a în clasament, cu 19 puncte, cu unul mai mult decât cele două formații (Concordia Chiajna și Ripensia Timișoara) care, dacă azi s-ar încheia camponatul, ar juca meci de baraj pentru evitarea retrogradării. Însă până la final e cale lungă, mai sunt de jucat două etape din campionatul regulat și apoi încă șase în play-out. Orice e posibil în această ediție de ligă secundă, atâta timp cât, iată, tot astăzi, ultima clasată (Pandurii Târgu Jiu, 9 puncte) a terminat la egalitate (1-1) cu ocupanta primului loc, ASU Politehnica Timișoara. Etapa viitoare, roș-negrii vor juca la Recea, iar apoi, acasă cu o Craiovă care tocmai a pierdut poziția de lider, după ce a fost învinsă la Cluj-Napoca.

Alin Minteuan i-a trimis în teren pe: Cobrea – Szijj, Sălcianu, Dumitraş, Sima – Dat (72, Chera), Breşneni, Boboc (72, N. Popescu) – Dulca (72, Danci), Visnakovs (64, Matiș), Buş.

Sursă foto: captură FB video Sorin Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available