CSM Reșița, victorie în ziua aniversării a 66 de ani de la câștigarea Cupei României de către rosso-neri [FOTO]

Ieri, 5 decembrie 2020, s-au împlinit 66 de ani de la câștigarea Cupei României la fotbal de către Metalul Reșița, după o finală jucată cu Dinamo București.

Rosso-nerii reșițeni au marcat ieri sărbătorirea câștigării, în urmă cu 66 de ani, a Cupei României, printr-o victorie obținută în Valea Domanului: 2-0 cu Ripensia Timișoara (goluri Astafei și Breșneni), în etapa a 15-a din Liga a II-a, ultima rundă din acest an.

Prof. univ. dr. Gheorghe Popovici este cel care a ținut să readucă în atenția microbiștilor din Banat evenimentul fotbalistic al anului 1954: câștigarea în premieră a Cupei României de către o echipă de ligă secundă:

„5 DECEMBRIE 1954 -5 DECEMBRIE 2020, 66 DE ANI

În anul 1954, Metalul Reșița realizează o a doua mare performanță pentru rosso-neri: câștigarea Cupei României. Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, prețiosul trofeu a fost cucerit de o echipă din Divizia B!

Metalul Reșița a uimit o țară întreagă prin rezultatele obținute în Cupa României, eliminând rând pe rând 5 (cinci) divizionare A: 6-1 cu Știința Timișoara, 4-0 cu Locomotiva Târgu Mureș, 2-0 cu Locomotiva Timișoara, 1-0 cu vestita CCA București și, în finală, 2-0 cu Dinamo București. Finala s-a jucat pe Stadionul Republicii din București, în ajun de Moș Nicolae, la 5 decembrie 1954.

Cele două goluri ale reșițenilor au fost marcate de Szeleș în minutele 30 și 40. Artizanii acestei izbânzi de răsunet și de neuitat pentru suporterii rosso-neri au fost: Zarici – Chirilă, Potoceanu – Munteanu, Teodorescu, Șt. Apro – Jojarth II, P. Mioc, Urcan, Iovan (Vida), Szeleș. Antrenori: Mihai Zsizsik și Emil Cosma”.

Prof. Popovici a trimis redacției resita.ro și câteva imagini-document din acele vremuri intrate în istoria fotbalului reșițean:

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite