CSM Reșița – victorie și locul 1 asigurat cu două etape înainte de baraj!

 

Rosso-nerii au învins astăzi, pe Stadionul Mircea Chivu, cu 2-0 (1-0) pe Crișul Chișineu-Criș, calificându-se astfel la barajul semifinal pentru promovarea în Liga 2 la fotbal.

 

Cu două etape înaintea încheierii play-off-ului Ligii 3, CSM Reșița a reușit nu doar să obțină calificarea la meciurile de baraj, ci chiar să își asigure primul loc în clasamentul seriei. Și asta pentru că, în aceeași etapă, Șoimii Lipova și Ghiroda și Giarmata Vii au terminat nedecis, 0-0, confruntarea directă, astfel că acum Seria a 8-a mai are o singură necunoscută: numele echipei care va prinde în final poziția secundă. După victoria de astăzi, CSM Reșița a ajuns la 57 de puncte, distanțându-se la 7 puncte de Șoimii Lipova (50) și la 11 de Ghiroda și Giarmata Vii (46).

 

Călin Cheregi a avut probleme de efectiv și la meciul de astăzi, neputându-se baza nu doar pe Mensah și suspendatul Rimovecz, ci și pe fundașul central Dudea, care astăzi dimineața a acuzat probleme stomacale. Astfel, spune antrenorul, „nu am vrut să risc cu el, pentru că evit să folosesc jucători care nu sunt apți 100%”. Soluția aleasă de tehnician? Mutarea lui Bărboianu în centrul liniei defensive și introducerea pe banda dreaptă a tânărului Gabriel Gomboș. Și ambele alegeri ale lui Cheregi s-au dovedit inspirate: Fane Bărboianu a făcut un joc defensiv fără greșeală, iar Gabriel Gomboș (nr. 22, foto) a fost jucătorul-revelație din „unsprezecele” de start. A finalizat cu un șut violent, scos in extremis de portar, o fază construită în primele minute de Drăghiceanu și Chera, iar nu peste mult timp (în minutul 8) și-a asumat încă o dată „decisiva”, voleul său spectaculos – „diagonală” peste portar la colțul lung – făcând diferența pe tabela de scor.

 

 

La 1-0, spre deosebire de meciurile trecute, roș-negrii au continuat să preseze, nelăsându-și adversarul să se apropie de poarta lui Zimmermann. Drăghiceanu – de trei ori (o dată, șut în „transversală”), Chera – tot de trei ori, dar și Velcotă și Dane puteau majora diferența. Nu a fost să fie, astfel că din minutul 70 oaspeții au început să creadă în minuni. Și au ieșit la joc. Cheregi simte pericolul și face o nouă mișcare de efect: intră la mijloc Trancă, iar două minute mai târziu (min. 82), la prima sa ocazie, acesta risipește emoțiile: 2-0, scor la care arădenii n-au mai mișcat în front. Au continuat s-o facă, însă, gazdele, care până la final mai puteau marca de două ori: Ionuț Popescu a ratat un penalty (obținut de Drăghiceanu), pentru ca apoi și Gakou să irosească o ocazie imensă, după o fază care l-a avut la origine pe inepuizabilul Gomboș.

 

Spre finalul partidei și-a făcut debutul în prima echipă a Reșiței încă un junior, Abel Ursu, vârful de atac care cu o zi înainte se calificase cu echipa Under 19 în sferturile de finală ale Campionatului Național de Juniori.

 

Au adus astăzi cele 3 puncte care asigură CSMR-ului primul loc înaintea meciurilor de baraj: Zimmermann – Gomboș, Bărboianu, Ardei, Fota (88, Szijj) – Popescu, Velcotă (88, Canea) – Drăghiceanu, Chera (80, Trancă), Negru – Dane (65, Gakou; 88, Abel Ursu).

 

Sâmbăta viitoare, în 13 mai, tot de la ora 18, rosso-nerii vor juca în Valea Domanului cu Șoimii Lipova, iar în ultima etapă vor merge la Ghiroda. În prima dublă a barajului pentru promovare, reșițenii vor întâlni fie pe ACSO Filiași, fie pe CS Gilortul Târgu Cărbunești, echipe distanțate la 2 puncte și aflate în dispută pentru locul secund din Seria a 7-a. Serie a cărei câștigătoare este deja cunoscută: CSM Deva.

 

Sursă foto: Miruna Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available