„Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”. 43,29 de puncte pentru proiectul depus de consiliile judeţene din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș

 

Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrație a finalizat etapa de evaluare a cererilor de finanțare pentru amenajarea de trasee cicloturistice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

„Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”, proiectul în valoare de 142.642.500 euro depus în parteneriat de către cele patru consilii județene din Regiunea Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș – pentru realizarea a peste 1.700 de kilometri de trasee, a primit al treilea punctaj – 43,29 de puncte – în urma evaluării făcute de către Ministerul Dezvoltării. Pe primul loc, cu 48,19 puncte, s-a situat proiectul depus de Consiliile Judeţene Suceava, Bistrița-Năsăud şi Mureș pentru realizarea a 494 de kilometri de trasee cicloturistice, în valoare de 40.755.000 euro. Iar pe locul al doilea – proiectul depus de Consiliile Județene Dolj, Olt şi Mehedinți – 47,75 puncte – pentru 356 de kilometri de trasee, cu o valoare de 29.370.000 euro.

 

Etapa de evaluare a cererilor de finanţare a fost finalizată ieri, 29 decembrie, iar Ministerul Dezvoltării a publicat lista proiectelor depuse și punctajul primit de fiecare proiect în parte. În total, ministerul a primit zece cereri de finanțare, toate eligibile, pentru amenajarea a 6.556 de kilometri de trasee cicloturistice, în valoare totală de 643.635.300 de euro. Bugetul total aferent Componentei 11 – Turism și cultură, a Planului Național de Redresare și Reziliență, este de 197.500.000 de euro pentru amenajarea a aproximativ 2.394 kilometri de trasee. La acestea se adaugă traseele cicloturistice construite pe digurile cursurilor de apă, administrate de Administrația Națională Apele Române, din subordinea Ministerului Mediului, pentru care sunt alocate alte 50.000.000 de euro, și au fost depuse şapte proiecte, care urmează să fie evaluate și anunțate de Ministerul Dezvoltării.

 

„Ministerul Dezvoltării, prin PNRR, finanțează construcția traseelor cicloturistice care leagă localități din cel puțin trei județe și care facilitează turismul prietenos cu mediul și un stil de viață sănătos. Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

 

CITEȘTE ȘI: Banatul Montan intră pe harta cicloturismului european. CJ Caraș-Severin țintește peste 50.000.000 de euro din PNRR pentru aproape 700 km de trasee

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite