„Culmea” campaniei de vaccinare în Caraș-Severin: Reșița rămâne cu un singur centru Pfizer, deși cererea este mai mare decât capacitatea de vaccinare

În Caraș-Severin, peste 1.000 de persoane încă așteaptă să fie programate pentru a se vaccina împotriva COVID-19 cu ser Pfizer, deși pe platforma națională sunt disponibile, în județ, peste 2.000 de locuri pentru imunizarea cu acest tip de vaccin. De vină pentru această situație paradoxală este faptul că Reșița, unde există cererea cea mai mare, are un singur centru Pfizer.

 

În timp ce la centrul de vaccinare de la Sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța”, singurul din Reșița în care imunizarea se face cu ser Pfizer, lista de așteptare nu scade, de săptămâni bune, sub 1.000 de persoane – aseară erau 1.160 –, în celelalte 11 centre Pfizer din județ, inclusiv în cele deschise zilele acestea, aproape că „bate vântul”. Și sunt peste 2.000 de locuri libere pentru care programările se pot face direct, fără înscrierea pe liste de așteptare. Cu o singură condiție: să existe doritori. O condiție care, în momentul de față, pare a fi îndeplinită doar la Reșița, unde, însă, nu există locuri.

 

Pe acest fond, săptămâna trecută, autoritățile locale, în speță reprezentanții Primăriei Reșița, au solicitat transformarea în centre Pfizer a celor două centre AstraZeneca din oraș – sălile de sport de la Colegiul Economic al Banatului Montan și de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” – unde nu se mai programează, de zile bune, nimeni, deși sunt libere aproape 600 de locuri. Cererea nu a fost, însă, aprobată la nivel central!, informează DSP Caraș-Severin.

 

În aceste condiții, cel puțin deocamdată, Reșița rămâne cu un singur centru Pfizer și peste 1.000 de oameni în așteptare. Aceasta în timp ce în municipiul Caransebeș și în orașul Oravița, unde funcționează, în spitale, câte un centru de vaccinare încă de la debutul campaniei de imunizare, au fost deschise, săptămâna aceasta, noi centre, tot Pfizer, deși adresabilitatea este redusă. Dovadă în acest sens este faptul că, în prezent, în cele patru centre din aceste localități sunt peste 700 de locuri libere. Mai exact, la Oravița erau aseară 578 de locuri libere, majoritatea la noul centru de la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” (348 de locuri), iar la Caransebeș, 192 de locuri, toate la noul centru de la Școala Gimnazială Nr. 8. Tot săptămâna aceasta au fost deschise centre de vaccinare și în trei orașe unde nu era niciunul. Este vorba despre Anina, Băile Herculane și Oțelu Roșu, unde, de asemenea, sunt sute de locuri libere tot pentru imunizare cu vaccin Pfizer.

 

În momentul de față, mai sunt libere aproximativ 200 de locuri și la centrele de imunizare cu Moderna de la Soceni și de la Slatina-Timiș, dar și la Bozovici și Bocșa, unde se administrează ser Pfizer.

 

Potrivit datelor furnizate de DSP, de la debutul campaniei de vaccinare până în prezent, în Caraș-Severin s-au vaccinat împotriva infecției cu coronavirus 31.400 de persoane, dintre care 21.932 cu ambele doze. În total, în județ s-au primit, până acum, 59.002 doze de vaccin, dintre care 48.682 sunt doze de la Pfizer, 6.670 de la Moderna și 3.650 de la AstraZeneca.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite