Drept la replică

În virtutea dreptului la replică, după apariția în data de 15 aprilie 2021 a articolului „Felicitări, Andrei Plujar, pentru preocuparea privind transparența! Dar te uiți, domnule subprefect, și în propria ogradă?”, Andrei Plujar a trimis pe adresa redacției resita.ro replica de mai jos.

 

Potrivit art. 4 din Legea cadru nr. 153 din 28 iunie 2017:

 

„(4) Soldele lunare ale personalului militar, respectiv salariile lunare ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare sunt confidențiale, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională având obligația de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidențialității.”

 

Mai exact, functionarii publici cu statut special, printre care si politistii, isi completeaza declaratiile de avere cu toate datele solicitate, iar unitatea de care apartin anonimizeaza unele date considerate „confidentiale” prin lege.

 

Daca autorul articolului ar fi fost de buna credinta si ar fi efectuat verificari si ale declaratiilor altor politisti, colegi ai sotiei mele, ar fi constatat aceleasi presupuse „nereguli”. Totodată, precizez că în declarația mea de avere este trecut cuantumul veniturilor salariale, ale soției mele.

 

In concluzie, consider ca atat titlul materialului de presa la adresa caruia solicit publicarea dreptului la replica, cat si informatiile prezentate sunt tendentioase, nedocumentate si de natura a induce in eroare cititorii.

 

Prin urmare, va solicit sa eliminati articolul de pe publicatia dvs., intrucat acesta lezeaza demnitatea, dreptul la onoare si la imagine atat ale mele, cat si ale sotiei mele.

 

Andrei Plujar

 

Nota Redacției: Deși semnatarul articolului susține că el are dreptate, analizând argumentele celor două părți, conducerea redacției resita.ro a ajuns la concluzia că solicitarea lui Andrei Plujar este îndreptățită. Drept urmare, articolul incriminat a fost scos de pe site.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite