Primăria Reșița începe reabilitarea a două grădinițe din oraș. Creșele care funcționează în cadrul acestora vor fi mutate la Clubul Sportiv Școlar

După licee și colegii, la Reșița intră în reabilitare și primele grădinițe. Este vorba despre „Dumbrava minunată” și „Floarea Soarelui”, ambele din cartierul Govândari, în cazul cărora a fost necesară găsirea unor soluții astfel încât cele două creșe care funcționează în cadrul acestora să își poată continua activitatea pe durata desfășurării lucrărilor, dar nu mai mult de trei ani.

 

Creșele care își desfășoară activitatea în incinta grădinițelor „Dumbrava minunată” și „Florea Soarelui” (foto) vor fi mutate în clădirea de pe Strada Făgărașului unde își are sediul Clubul Sportiv Școlar Reșița, mai exact, la etajele I și II ale imobilului respectiv. În acest sens, consilierii locali au aprobat, în ultima ședință, o cerere  adresată Guvernului privind transmiterea spațiilor respective, în suprafață totală de aproximativ 850 de metri pătrați, în administrarea Consiliului Local, pentru o perioadă de trei ani, demers necesar întrucât imobilul se află, în prezent, în administrarea Ministerului Educației prin Inspectoratul Școlar Județean și Clubul Sportiv Școlar.

 

Inițial, municipalitatea a avut în vedere închirierea imobilului de pe Strada Făgărașului pentru o perioadă de doi ani, sens în care a fost adoptată o Hotărâre de Consiliu Local în ultima ședință de anul trecut. Pentru concretizarea acestui demers era nevoie și de un aviz al Ministerului Educaţiei, instituție care, la începutul acestei luni, a transmis Primăriei, printr-o adresă, că este oportună preluarea în administrare a imobilului de către Consiliul Local.

 

Mutarea celor două creșe, care sunt frecventate de 38 de copii împărțiți în patru grupe – câte două la fiecare dintre grădinițe – este necesară întrucât imobilele în care acestea își desfășoară activitatea sunt parte din programul cu finanțare europeană derulat de Primăria Reșița prin care sunt reabilitate, modernizate și eficentizate energetic 17 unități de învățământ din oraș, printre care și cele preșcolare, un program în valoare totală de circa 110.000.000 milioane de lei.

 

Potrivit raportului de specialitate semnat de primarul Ioan Popa, în alegerea imobilului în vederea relocării celor două creșe s-au avut în vedere „atât posibilitățile de amenajare a spațiului în conformitate cu prevederile legii pentru desfășurarea activităților de educație timpurie, dar și zona în care este situat spațiul, imobilul de pe strada Făgărașului pentru care s-a optat fiind potrivit în ambele sensuri. Acesta se află în apropierea celor două creșe și etajele I și II, care nu sunt ocupate în momentul de față, pot fi compartimentate corespunzător cu săli de mese, săli pentru efectuarea activităților, dormitoare, grupuri sanitare, izolatoare, săli de primire, cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus, respectiv cu respectarea circuitelor și  a regulilor de distanțare socială de 1,5 m între copii”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available