Municipalitatea reșițeană a amenajat la mijlocul anului trecut două puncte de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor din construcții, dar încă mai există persoane care nu înțeleg să se conformeze cu vorba bună.
„Ne-am propus de ceva vreme să acționăm, împreună cu dumneavoastră, pentru păstrarea orașului cât mai curat. Mulți au înțeles, însă mai sunt și excepții. La controalele efectuate săptămâna trecută de către Poliția Locală pentru combaterea depozitărilor ilegale de deșeuri, la intrarea în municipiu, la km 7 de pe DN 58, a fost depistat numitul P.F., cu domiciliul în Brebu, care a depozitat ilegal pe un teren aparținând municipiului Reșița materiale provenite din demolarea unor construcții. Astfel, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu 2.500 lei. Totodată, a fost obligată să salubrizeze zona”, informează Primăria Reșița. Mai mult decât atât, în urma verificărilor ulterioare, s-a constatat că persoana amendată efectuase lucrări de desființare a unor construcții, fără a avea autorizație în acest sens.
Reprezentanții executivului local reamintesc, cu acest prilej, că pe raza municipiului există două depozite pentru colectarea deșeurilor inerte. Cel situat pe B-dul Muncii nr. 25 funcționează de luni până vineri, între orele 8.00 și 12.00, iar punctul de colectare de pe Strada Scorușului nr. 1D, tot luni până vineri, dar între orele 12.30 și 16.00. În aceste locații deșeurile inerte pot fi depozitate cu titlu gratuit. Există și varianta ca astfel de deșeuri să fie ridicate de operatorul de salubritate, contra cost, în baza unei solicitări scrise și transmise la adresa de email dorina.oprisan@brantner.com sau în urma unui apel telefonic la 0355.249963 sau 0737770526.
CITEȘTE ȘI: Atenție unde aruncați deșeurile vegetale și din construcții! Amenzi de la 3.000 la 40.000 de lei!
Punctele de colectare sunt destinate stocării temporare a următoarelor tipuri de deșeuri: deșeuri voluminoase (mobilier, saltele, uși, ferestre, obiecte sanitare – ex. vas de toaletă, chiuvetă etc.), deșeuri din construcții rezultate din amenajări/reamenajări interioare a spațiilor de locuit, rezultate din gospodăriile populației și pentru care nu este necesară emiterea autorizației de construire.
Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în municipiul Reșița, pe baza actului de identitate. Cantitatea de deșeuri care poate fi preluată gratuit de la un cetățean, în punctul de colectare, este: maximum 3 mc/an – pentru deșeurile din construcții; maximum 10 mc/an – pentru deșeurile voluminoase.