UPDATE. Biroul Electoral Central a discutat astăzi despre data alegerilor locale de la Moldova Nouă

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a se repeta alegerile locale la Moldova Nouă pentru funcția de primar, fără ca Adrian Torma să apară pe buletinul de vot, în ședința de astăzi BEC a luat în discuție fixarea datei la care să se repete alegerile.

Deși ședința s-a finalizat, oficialii BEC ne-au transmis că „știu ce s-a decis, dar nu vă pot comunica decât după ora 15, încercați vă rog să vorbiți cu purtătorul de cuvânt”. Din păcate, purtătorul de cuvânt al BEC, deși ne-a răspuns la telefon, nu ne-a răspuns și la întrebare, ci ne-a cerut să revenim cu un telefon după două-tre ore, pentru că ar fi într-o videoconferință. I-am trimis un SMS, însă la acela nu a mai răspuns.

Pe surse, am aflat că alegerile de la Moldova Nouă ar avea loc chiar duminică, pe 24 ianuarie, fapt ce ar fi o adevărată provocare pentru autoritățile din Caraș-Severin, căci trebuie organizate secțiile de votare și tipărite buletinele de vot, pe repede înainte.

UPDATE, ora 19.45

BEC a confirmat în această după-amiază: alegerile pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă se vor repeta duminică, 24 ianuarie 2021. Pe buletinele de vot se vor afla doar două nume: Ion Chisăliță (PNL) și Eugen Băleanu (Partidul Verde).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite