La Moldova Nouă se reiau alegerile locale, decizia Înaltei Curți este definitivă

Adrian Torma pierde oficial mandatul de primar al orașului Moldova Nouă, Înalta Curte de Casație și Justiție menținând decizia Biroului Electoral Central de repetare a scrutinului din 27 septembrie 2020 de la Molova Nouă.

Scrutinul va fi reluat fără ca numele lui Adrian Torma să poată fi pe listele pentru funcția de primar, singurii candidați rămași în funcție fiind liberalul Ion Chisăliță și Eugen Băleanu, din partea Partidului Verde.

Mai trebuie spus faptul că nici consilierii locali nu au fost validați, instanțele de validare așteptând această sentință. Dacă nu vor fi validați nici consilierii locali, atunci se vor repeta alegerile și pentru aceste demnități alese, tot cu excluderea de pe liste a candidaților Alianței Pro Moldova Nouă, o alianță locală între PSD și PRO România.

În ședința din 13 ianuarie 2021 Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a admis recursul Biroului Electoral Central, sentința fiind definitivă. Cel mai probabil, potrivit ultimelor modificări ale legislației electorale, data alegerilor locale la Moldova Nouă va fi stabilită de către Parlament.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite