Suntem prezenți și pe

Administrație

Dunca vs Bejeriță, întâlnire cu scântei! De ce a ținut președintele Cosiliului Județean să se întâlnească cu celebrul constructor?

Publicat cu

în

Romeo Dunca pune tunurile pe firma Emiliano Vest. Consiliul Județean riscă să piardă finanțarea de 26 de milioane de euro pentru DJ 608 pentru ifosele familiei Bejeriță!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții firmei Emiliano Vest pentru a se asigura că aceasta are capacitatea de a duce la bun sfârșit lucrările prevăzute în proiectul de modernizare a DJ 608 Plugova-Cornereva-Rusca.

Deși contractul de finanțare a proiectului de modernizare a DJ 608 a fost semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest în 2018, până acum nu a fost turnat nici măcar un metru de asfalt din cei peste 40 de kilometri câți măsoară drumul care leagă Plugova de Rusca pe ruta Globurău-Costiș-Borugi-Cornereva-Obița-Rusca și care creează, totodată, conexiunea la rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, prin intermediul DN 6. Pe lângă modernizarea drumului, în proiect mai sunt prevăzute reparații la 19 poduri și realizarea a zece noi podețe. Iar toate acestea ar trebui executate până cel târziu pe 31 decembrie 2023, în caz contrar întreaga finanțare din bani europeni riscând să fie compromisă.

„Domnul Maxim de la ADR Vest (Sorin Maxim, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Vest, n.r.) ne-a avertizat în mod grav că există posibilitatea să nu putem folosi sumele alocate pentru reabilitare acestui drum. Există temerea că nu ne putem încadra în termen din cauza faptului că în trei ani nu am reușit să terminăm hârtiile și mai avem trei ani ca să facem o lucrare grea, de 40 de kilometri, într-o zonă dificilă. (…) 31 decembrie 2023 este termenul limită până la care se pot trage banii. Dacă nu reușim, Consiliul Județean va trebui să pună bani din buzunar sau să rămână lucrarea începută și nefinalizată”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții firmei care a câștigat licitația pentru această lucrare, Emiliano Vest.

Președintele Consiliului Județean a primit asigurări din partea firmei că lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul anului 2023 și, la rândul său, a dat asigurări că instituția pe care o conduce își va achita plățile restante către firmă. „Am invitat constructorul câștigător, Emiliano Vest, să îl întreb dacă nu dorește să-l sprijinim, sub umbrela lor, pentru că nu avem timp de alte licitații, să căutăm alți constructori care să preia o anumită parte a lucrării. În urma unor discuții mai aprinse, mai neaprinse, compania respectivă ne-a asigurat că va face această lucrare în termen și la calitatea necesară”, a explicat Romeo Dunca.

Acesta a dezvăluit că reprezentanții firmei au adus în discuție faptul că au acumulat întârzieri la plata impozitelor din cauză că nu au fost plătite de către Consiliul Județean aproximativ două milioane de lei la pentru anumite lucrări de reparații. „Ne-am exprimat nemulțumirea legată de faptul că o firmă așa de mare stă în cele două milioane și dacă nu le-a primit de la noi nu a reușit să își plătească taxele. Sunt în continuare neliniștit, am o temere că această lucrare nu va putea fi încheiată la timp, dar merg pe asigurarea doamnei Bejeriță (Mihaela Bejeriță, manager de proiect și patroană a firmei Emiliano Vest, n.r.) că își vor suporta întârzierile. Le-am cerut să ne evidențieze penalitățile pe care noi ar trebui să le plătim. Ni le asumăm așa cum va trebui și dânsa să își asume penalitățile din cauza întârzierilor care au apărut în derularea acestui contract și așteptăm în continuare să putem să începem lucrul la DJ 608”, a punctat Romeo Dunca.

Însă, când anume vor intra primele utilaje pe acest drum nu se știe. „În februarie 2018 am început practic lucrul la acest drum. Au trecut trei ani și nu am reușit să încheiem hârtiile, am cerut o altă amânare la ADR Vest pentru că există unele neconcordanțe legate de proiectul tehnic și fiecare lună care trece se consumă din cele 36 existente. 35, de fapt”, a mai declarat președintele CJ Caraș-Severin, adăugând că are emoții cu privire la derularea acestui proiect și că speră „să nu ajungem în situația în care va trebui să aducem bani de acasă și banii europeni pe un proiect atât de dorit să plece înapoi și noi să rămânem cu gropile din Drumul Județean 608”.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație14 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate18 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate20 de ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate23 de ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile2 zile în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate2 zile în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate2 zile în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație2 zile în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate2 zile în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Cele mai citite