Ioan Popa: „Putem deveni un exemplu pentru alte comunități, dacă înțelegem cu toții cât de importantă este colectarea selectivă”

Edilul Reșiței este decis să pună Reșița pe harta reciclării. De altfel, încă din primul mandat, Ioan Popa a demarat programul „Reșița verde” și chiar a creat o societate comercială în subordinea CL Reșița care are ca obiect de activitate reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor.

Acesta spune că anul trecut reșițenii au pierdut posibilitatea modernizării a 50 de parcări sau realizării unui kilometru de asfalt pentru că Primăria a trebuit să plătească penalizări Fondului pentru Mediu din cauza faptului că nu a reciclat suficient din deșeurile menajere colectate.

„În 2020, gradul de reciclare în Reșița a fost de doar 11%, iar municipalitatea a fost obligată să plătească o taxă de 349.395 lei către fondul de mediu. Putem spune că am pierdut modernizarea unei parcări de 50 de locuri sau asfaltarea unui drum public pe 1 km.

Pentru 2021, obligația noastră este să reciclăm 60% din gunoiul menajer, iar pentru a atinge această țintă, este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuim și să sprijinim în acest sens”, a declarat Ioan Popa.

Citește mai mult pe PressHub

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available