Recidivă la Spitalul Județean din Reșița – încă o sancțiune aplicată de inspectorii sanitari! Romeo Dunca: „Schimbările pe care doresc să le fac sunt ample, însă…”

Au trecut mai bine de șase săptămâni de la apariția pe rețelele de socializare a imaginilor de groază din incinta Staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița și nimic nu pare să se fi schimbat. În timp ce este așteptat, în continuare, raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății, Inspecția Sanitară a găsit, din nou, nereguli și a sancționat spitalul cu amendă maximă.

Spitalul Județean de Urgență Reșița a fost amendat cu 25.000 de lei. Sancțiunea a fost dată de Inspecția Sanitară de Stat ca urmare a faptului că unitatea medicală nu a luat măsurile dispuse în urma controalelor efectuate la începutul lunii decembrie, după apariția imaginilor în care erau surprinse condițiile inimaginabile în care erau ținuți o parte dintre pacienții cu COVID-19 internați în Staționarul 3 al spitalului. „Inspectorii Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin au amendat Spitalul Județean de Urgență Reșița cu suma de 25.000 de lei, ca urmare a faptului că unitatea medicală, conducerea acesteia, nu a reușit să respecte termenul de conformare pentru problemele identificate la sfârșitul anului trecut”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Această amendă, alături de cele date imediat după primele verificări managerului Spitalului Județean de Urgență, Alina Stancovici, și mai multor cadre medicale de la Staționarul 3 (asistentele șefe de pe secțiile Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, o asistentă și o infirmieră), în cuantum de 18.400 lei, sunt, deocamdată, singurele sancțiuni aplicate în acest caz. Verificări au fost efectuate și de Corpul de Control al ministrului Sănătății, însă nici până la această dată nu a fost finalizat raportul în baza căruia conducerea Consiliului Județean intenționează să opereze schimbări la nivelul întregii echipe manageriale. „Încă așteptăm raportul. La Spitalul Județean de Urgență nu pot să fac nimic fără raport, pentru că schimbările pe care doresc să le fac sunt ample și trebuie să fiu îndreptățit să le fac”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Pe de altă parte, Consiliul Județean a făcut pași importanți pentru realizarea spitalului modular în curtea Staționarului 1, unde ar urma să fie mutate secțiile din Staționarul 3 (Pneumoftiziologie, Boli Infecțioase și Dermato-venerologie). „Am semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Avem soluția finală, mai trebuie să eliberăm terenul, să demolăm două clădiri. Avem noroc că una dintre ele nici nu există, sunt niște garaje care nu există pe extrasul de carte funciară, așa că acolo treaba va merge repede, niște construcții-parazit. Mai avem o problemă cu sala de sport de lângă, pe care dacă o rezolvăm vom putea avea un spital deosebit, frumos, funcțional, care să nu fie înghesuit, care va putea să deservească nevoile bolnavilor”, a precizat președintele CJ Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite