Suntem prezenți și pe

Actualitate

Recidivă la Spitalul Județean din Reșița – încă o sancțiune aplicată de inspectorii sanitari! Romeo Dunca: „Schimbările pe care doresc să le fac sunt ample, însă…”

Publicat cu

în

Au trecut mai bine de șase săptămâni de la apariția pe rețelele de socializare a imaginilor de groază din incinta Staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița și nimic nu pare să se fi schimbat. În timp ce este așteptat, în continuare, raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății, Inspecția Sanitară a găsit, din nou, nereguli și a sancționat spitalul cu amendă maximă.

Spitalul Județean de Urgență Reșița a fost amendat cu 25.000 de lei. Sancțiunea a fost dată de Inspecția Sanitară de Stat ca urmare a faptului că unitatea medicală nu a luat măsurile dispuse în urma controalelor efectuate la începutul lunii decembrie, după apariția imaginilor în care erau surprinse condițiile inimaginabile în care erau ținuți o parte dintre pacienții cu COVID-19 internați în Staționarul 3 al spitalului. „Inspectorii Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin au amendat Spitalul Județean de Urgență Reșița cu suma de 25.000 de lei, ca urmare a faptului că unitatea medicală, conducerea acesteia, nu a reușit să respecte termenul de conformare pentru problemele identificate la sfârșitul anului trecut”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Această amendă, alături de cele date imediat după primele verificări managerului Spitalului Județean de Urgență, Alina Stancovici, și mai multor cadre medicale de la Staționarul 3 (asistentele șefe de pe secțiile Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, o asistentă și o infirmieră), în cuantum de 18.400 lei, sunt, deocamdată, singurele sancțiuni aplicate în acest caz. Verificări au fost efectuate și de Corpul de Control al ministrului Sănătății, însă nici până la această dată nu a fost finalizat raportul în baza căruia conducerea Consiliului Județean intenționează să opereze schimbări la nivelul întregii echipe manageriale. „Încă așteptăm raportul. La Spitalul Județean de Urgență nu pot să fac nimic fără raport, pentru că schimbările pe care doresc să le fac sunt ample și trebuie să fiu îndreptățit să le fac”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Pe de altă parte, Consiliul Județean a făcut pași importanți pentru realizarea spitalului modular în curtea Staționarului 1, unde ar urma să fie mutate secțiile din Staționarul 3 (Pneumoftiziologie, Boli Infecțioase și Dermato-venerologie). „Am semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Avem soluția finală, mai trebuie să eliberăm terenul, să demolăm două clădiri. Avem noroc că una dintre ele nici nu există, sunt niște garaje care nu există pe extrasul de carte funciară, așa că acolo treaba va merge repede, niște construcții-parazit. Mai avem o problemă cu sala de sport de lângă, pe care dacă o rezolvăm vom putea avea un spital deosebit, frumos, funcțional, care să nu fie înghesuit, care va putea să deservească nevoile bolnavilor”, a precizat președintele CJ Caraș-Severin.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație53 de minute în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social9 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate12 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite