„Cursă nebunească” la Reșița. Lucrările la calea de rulare a tramvaiului sunt finalizate în proporție de 75% [VIDEO]

 

Primarul Reșiței, Ioan Popa, se declară optimist în ceea ce privește finalizarea până la sfârșitul acestui an a lucrărilor la calea de rulare a tramvaiului, cuprinse în proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere în vederea introducerii transportului electric.

 

Șantierul tramvaiului avansează, calea de rulare a fost fixată, deja, pe o mare parte a viitorului traseu și, spune primarul Ioan Popa, constructorul trage tare pentru a finaliza lucrările eligibile până în decembrie: „Lucrările la tramvai merg bine, dar suntem într-o cursă nebunească de a finaliza până la sfârșitul anului lucrările care sunt eligibile. Evident, PORR are contract până în aprilie 2024, dar important este să fie gata calea de rulare și să se poată circula pe acest traseu până în decembrie. Am mare încredere în PORR, e o firmă serioasă”.

 

 

Potrivit edilului, în momentul de față, lucrările la calea de rulare a tramvaiului sunt realizate în proporție de 75%. „Empiric, spun 75% deoarece calea de rulare este cea mai importantă, iar când vorbim de lucrări realizate ne referim la cale de rulare betonată, fixată în sol, pe care să poată circula tramvaiul. Cu excepția zonei centrale, de la «Poșta veche» până la Universitate și cu un mic tronson în capăt la Muncitoresc, restul liniei e fixată. Dacă mergeți pe Bulevardul Revoluția din Decembrie, de la Universitate în jos, până la Kaufland, linia este finalizată, fără un tronson mic pe Pasajul Intim. Stăm bine”, a declarat Ioan Popa. Astăzi a ajuns la Reșița, din Turcia, și a opta din cele 13 garnituri de tramvai achiziționate în cadrul proiectului. Tramvaiele sunt în teste și circulă pe tronsonul Kaufland – Intim.

 

 

În ceea ce privește lucrările de pe Calea Timișoarei, cuprinse în același proiect, primarul Ioan Popa spune că sunt în grafic: „Calea Timișoarei nu pune probleme. Am venit cu stratul de bază, cu binderul, și acum se lucrează la zona de alveole, la parcări, la pistele de bicilete, iluminat, gaz, mutări de conducte. Nu avem stres”. Vor rămâne pentru a fi executate anul viitor lucrările de modernizare a podului de peste Bârzava, la ieșire spre Câlnic, și a podețului de la Dedeman. „Am decis împreună cu constructorul să le lăsăm pe anul viitor, lucrările nu sunt pe fonduri europene, sunt pe fondurile Primăriei. Vom reproiecta podețul de la Dedeman cu un pod de tip tub închis care să fie ușor de realizat, să nu trebuiască să oprim circulația pe Calea Timșoarei o perioadă lungă. Pe varianta unui podeț clasic ar fi trebuit să oprim complet circulația cam o lună de zile”, a explicat edilul.

 

 

Sursă video: Youtube/frameD Future PRODUCTIONS

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite