Cursuri de arhitectură în școlile din Reșița. Elevii au șansa să își dezvolte creativitatea și imaginația

 

„De-a arhitectura mini” și „De-a arhitectura în orașul meu” – cursuri opționale integrate propuse de Asociația „De-a arhitectura” – s-ar putea regăsi, începând de anul școlar viitor, în programa elevilor din ciclul primar din unitățile de învățământ din Reșița.

 

Coordonatorul local pentru regiunea vest al Asociației „De-a arhitectura”, Brîndușa Havași, s-a aflat, săptămâna aceasta, la Reșița, împreună cu profesorul pentru învățământ primar Felicia Popovici din Timișoara, pentru a le prezenta cadrelor didactice de la ciclul primar cursurile opționale pe care asociația le propune pentru elevii din clasele I-IV: „De-a arhitectura mini” – pentru elevii din clasa I sau a II-a – și „De-a arhitectura în orașul meu” – pentru elevii din clasa a III-a sau a IV-a. Întâlnirea, la care au participat 35 de cadre didactice, a avut loc la Primăria Reșița.

 

„Prezentarea a fost extrem de interesantă și am speranța că de anul școlar viitor vom implementa și la noi în oraș aceste cursuri opționale care pun la lucru creativitatea și imaginația elevilor, îi fac mai atenți la ce se întâmplă în localitatea lor și în școala în care învață, ajutându-i în același timp să descopere lumea fascinantă a arhitecturii. Îndemn toate cadrele didactice interesate să facă ceva nou, diferit și atractiv pentru ele și pentru copii, să intre pe site-ul asociației, www.de-a-arhitectura.ro, unde vor putea găsi propuneri pentru diferite tipuri de activități și proiecte interesante pe care le pot desfășura în școală”, a declarat  viceprimarul municipiul Reșița, Mădălina Chiosa.

 

CITEȘTE ȘI: „My school can be cool” în Reșița, pentru dezvoltarea creativității elevilor

 

La rândul său, inspectorul școlar pentru învățământ primar Manuela Terciu și-a exprimat convingerea că aceste cursuri sunt beneficie pentru cei mici: „Dacă este vorba despre o provocare, oricare ar fi ea, învățătorii cărășeni răspund cu drag de fiecare dată. Mulțumim frumos doamnei viceprimar Chiosa Mădălina pentru oportunitatea accesării unui program educațional, în parteneriat cu Asociația «De-a arhitectura». Ambele programe de opțional sunt avizate de Ministerul Educației, iar implementarea lor se realizează cu ajutorul unei echipe formate din învățători și arhitecți”.

 

„De-a Arhitectura” este o asociație înființată în 2013, de un grup de arhitecți din București, care, ulterior, s-a dezvoltat în toate regiunile țării, cu scopul de a dezvolta și promova educația de arhitectură și mediu construit în vederea conștientizării și a cunoașterii valorilor arhitecturii, design-ului și ale urbanismului.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite