Cursuri gratuite pentru tinerii din Caraș-Severin. Inovatrium a prezentat la Reșița programul „Succes în carieră pentru TINEri” [FOTO]

 

Tinerii cu vârste între 16 și 29 de ani din Caraș-Severin care nu sunt încadrați pe piața muncii și nu urmează nicio formă de învățământ au șansa, accesând serviciile gratuite din cadrul proiectului „Succes în carieră pentru TINEri”, de a-și dezvolta abilități de antreprenori sau competențe profesionale pentru obținerea unui loc de muncă.

 

Echipa Inovatrium a prezentat, la Reșița, oportunitățile oferite tinerilor prin intermediul proiectului „Succes în carieră pentru TINEri”, finanțat din fonduri europene și derulat în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș. Grupul țintă al proiectului îl reprezintă tinerii din Regiunea Vest – județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara – cu vârste între 16 și 29 de ani, care nu sunt încadrați pe piața muncii, nu urmează nicio formă de învățământ și care își doresc să dezvolte noi abilități și competențe profesionale în vederea obținerii unui loc de muncă. Iar întâlnirea de la Reșița a avut tocmai rolul de a facilita accesul acestor tineri la serviciile gratuite oferite în cadrul proiectului.

 

CITEȘTE ȘI: Vrei să devii antreprenor? Inovatrium îți arată calea spre succesul în afaceri!

 

„Oportunitatea cu care venim este ca tinerii să participe la programe de dezvoltare de competențe antreprenoriale. Noi facem cursurile la Timișoara și spunem că este o oportunitate pentru că, pe de o parte, se pot înscrie într-o competiție după ce finalizează programele de formare, în care pot obține un premiu de 25.000 de euro pentru afacerea lor. Avem cinci asemenea premii. Pe de altă parte, aceste competențe antreprenoriale pe care noi le antrenăm în cadrul programelor de formare la sediul Inovatrium în Timișoara îi pot ajuta să își găsească mai ușor un loc de muncă, să păstreze un loc de muncă și mai apoi să promoveze, deoarece sunt competențe esențiale”, a declarat președintele Inovatrium, Vasile Moldovan.

 

Înscrierile la cursuri se fac pe siteul www.inovatrium.ro, după ce, în prealabil, persoana interesată a obținut de la AJOFM certificarea faptului că nu este încadrată într-o formă de educație și nu este încadrată  pe piața muncii. Tinerii care vor accesa serviciile din cadrul proiectului „Succes în carieră pentru TINEri” vor putea beneficia de: sprijin pentru găsirea unui loc de muncă potrivit; certificarea competențelor și abilităților profesionale în domenii relevante pe piața muncii; subvenție de la 200 la 1.800 de lei, la absolvirea cursurilor profesionale; consultanță și mentorat în deschiderea propriei afaceri; finanțarea ideii de afaceri cu 25.000 de euro.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite