Vrei să devii antreprenor? Inovatrium îți arată calea spre succesul în afaceri!

 

De câteva decenii, o mână de oameni curajoși de la Timișoara pregătesc și sădesc semințele curajului în țarina antreprenorială din Banat.

 

Acum se numesc Asociația Inovatrium și sunt la fel de dârji și de hotărâți să sădească semințele curajului în țarina antreprenoriatului bănățean. Curajului, căci decizia de a deveni antreprenor presupune, pe lângă cunoștințe temeinice în domeniu, și mult curaj, iar multor români chiar asta le lipsește. Sau, altfel spus, viața multor români s-ar schimba semnificativ în mai bine dacă ar avea curajul să devină antreprenori. Poate tocmai de aceea formarea antreprenorilor nu este deloc simplă și presupune multă dăruire din partea antreprenorilor.

 

Cei de la Inovatrium asta fac zi de zi, consolidează latura antreprenorială a românilor. Dar nu fac numai asta. Le furnizează antreprenorilor și personal calificat cu care să-și ducă la bun sfârșit poveștile de succes, organizând cursuri de calificare pentru unele dintre cele mai cerute meserii de pe piața românească.

 

Deși este alcătuită deopotrivă din femei și bărbați, echipa Inovatrium a reușit să acorde o atenție deosebită femeii, fie că vorbim de femeia manager, fie că este vorba de femei abuzate și în situații dificile. Și a făcut-o prin foarte multele programe și proiecte ce le derulează sau le-au implementat deja: 13 cu finanțare europeană nerambursabilă și peste 30 de proiecte regionale sau naționale. Mai bine de 1500 de femei i-au trecut pragul și au găsit sprijin în carieră și în viața personală sau de familie.

 

 

Echipa Inovatrium a introdus o nouă ocupație în Codul Ocupațiilor din România, cea de manager, și a înființat prima și unică școală de management pentru femei din România – Școală Națională a Femeilor Manager Adela Dinu – în cadrul căreia au fost instruite și certificate în domeniul managementului și antreprenoriatului peste 1500 de femei din întreagă țară.

 

De-a lungul timpului, a sprijinit antreprenoriatul la nivel național prin acordarea de 15 premii în bani pentru deschiderea de noi afaceri și a realizat prima emisiune TV dedicată promovării antreprenoriatului feminin difuzată la nivel național prin intermediul unui post național de televiziune. În ultimii 4 ani a contribuit la dezvoltarea mediului antreprenorial regional prin formare și consultanță antreprenorială, finanțare a 40 de start-up-uri și monitorizarea acestora în vederea dezvoltării.

 

Pentru români, una dintre cele mai grele decizii este aceea de a investii energie și bani proprii într-un proiect antreprenorial. Cei mai mulți preferă să nu riște. Li se pare mult mai simplu și la îndemână să fie simpli angajați, să-și primească lunar un salariu fără alte eforturi în plus. Și totuși, Inovatrium a reușit. A reușit să găsească și să inspire tot mai mulți români care să pornească pe calea antreprenoriatului, ceea ce fac și acum.

 

 

Cu ajutorul banilor europeni și în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, derulează proiectul „Șanse reale pentru TINEri”, un proiect care are în vizor tinerii șomeri sau fără un loc de muncă (NETS) pentru care a pregătit cursuri de antreprenoriat, baby siter, lucrător comercial sau îngrijitor persoane vârstnice.

 

Proiectul se derulează până pe data de 23 septembrie 2023. Componenta de formare în domeniul antreprenoriatului se poate desfășura gratuit, prin proiect, până în iunie 2022, în timp ce cursurile de calificare profesională (în domenii precum baby sitter, lucrător în comerț, ajutor bucătar, îngrijitoare bătrâni la domiciliu etc.) se vor desfășura până în ianuarie 2023. De asemenea, cursurile de inițiere/ specializare/ perfecționare, după caz, în domenii precum Manager proiect, Formator, Instructor preparator formare, se organizează în perioada octombrie 2022-august 2023.

 

Cu siguranță vrei și tu să cunoști echipa de la Inovatrium și să afli cum poți beneficia gratuit de cursurile și energia pe care ei o transmit, așa că lăsăm acest aspect pentru articolele ce vor urma și îți spunem doar că, dacă vrei, poți trimite un CV pe adresa office@inovatrium.ro sau poți lua legătura direct cu reprezentanții AJOFM Timiș, cărora trebuie doar să le spui că dorești să faci aceste cursuri și să le indici codul proiectului: ID 150095.

 

Curaj, antreprenoriatul poate fi (și) povestea ta de succes!

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available