Aquacaraș schimbă placa! Gata cu lucrările de proastă calitate și cu termene de execuție depășite

 

Societatea județeană de apă și canal vrea să pună piciorul în prag și pare decisă să nu mai tolereze depășirea  termenelor de execuție la contractele ce sunt în desfășurare pentru lucrările de apă și canal din județ.

 

În ultima perioadă, managementul societății este într-o continuă schimbare. În bine! Dacă zilele trecute societatea anunța recuperarea unei sume importante de la un constructor ce nu și-a făcut treaba așa cum era prevăzut în contract, zilele trecute mai multe șantiere au fost controlate de directorul societății, Gheorghe Filipescu, pentru a verifica stadiul și calitatea lucrărilor.

 

În zona Stavila din Reșița, modul în care constructorul contractat pentru a finaliza lucrările de introducere a noii rețele de apă și canal a înțeles să își desfășoare activitatea este clar incompatibil cu standardele pe care noi le dorim.  Am identificat o serie de nereguli majore în executarea acestui contract, astfel că, după o vizită în teren cu toți responsabilii AquaCaraș S.A. și ai prestatorului, s-a desprins concluzia că lucrurile nu pot continua în acest fel. A fost stabilită data de 15 mai 2022 pentru remedierea străzii Islazului astfel încât cetățenii din zonă să poată circula în condiții cât mai bune”, este concluzia în urma controlului.

 

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca anunță o nouă premieră în Caraș-Severin: 3 milioane de euro recuperați de AquaCaraș! De la o firmă spaniolă care nu și-a respectat obligațiile contractuale!

 

Nici pe alte șantiere din Reșița lucrurile nu par a decurge în conformitate cu graficul din contract. Gheorghe Filipescu a solicitat contractantului mobilizarea tuturor muncitorilor pentru ca lucrările în această zonă să fie finalizate.

 

Străzile Comarnic, Războieni și Kogălniceanu, unde lucrările au început și nu se desfășoară conform calendarului stabilit, sunt și ele o prioritate. Lucrările în aceste zone trebuie finalizate conform standardelor din contract. În același timp, nu se vor emite autorizații de spargere decât pentru o singură stradă, pentru a ne asigura că astfel de situații nu se mai repetă”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Pentru a evita întârzierile și disconfortul prelungit pentru locuitorii de unde se execută lucrări la rețelele de apă și canal, Aquacaraș este decisă să ia măsuri radicale.

 

Dacă situația continuă în același mod, vom fi obligați să reziliem contractul, urmând ca lucrările începute să fie finalizate în regie proprie”, concluzionează directorul societății de apă și canal, Gheorghe Filipescu.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available