Cutremur de 5,2 grade în Gorj, resimțit și în Caraș-Severin

 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs, în această după-amiază, la ora 16.58, în judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

 

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 13,2 kilometri şi a fost localizat la 109 km nord-vest de Craiova, 111 km sud-vest de Sibiu, 158 km sud-est de Timisoara, 178 km sud-est de Arad, 208 km est de Belgrad, potrivit INCDFP.

 

Cutremurul, considerat de INCDFP „un cutremur semnificativ”, s-a resimțit și în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Mehedinți, dar și în Serbia și chiar Bulgaria.

 

Un al doilea cutremur, însă cu magnitudinea 3 pe Richter, s-a produs la ora 17.21, tot în Gorj. S-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri şi a fost localizat la 109 km sud-vest de Sibiu, 111 km nord-vest de Craiova, 157km sud-est de Timisoara, 176km SE de Arad, 208 km est de Belgrad.

 

În urmă cu o oră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunța că, „până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available