Finanțare maximă pentru transformarea Reșiței într-un oraș inteligent! 2.558.500 euro pentru smart-parking, e-Ticketing și sistem de cântărire în mers a mașinilor

 

Primăria Reșița a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru două proiecte ce vizează implementarea unui sistem de cântărire în mişcare a autovehiculelor, respectiv digitalizarea parcărilor și a sistemelor de taxare pentru transportul public.

 

Implementarea unui sistem WIM – de cântărire în mişcare a autovehiculelor și Achiziția de soluții pentru smart-parking și e-Ticketing, cele două proiecte depuse de Primăria Reșița și acceptate la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au o valoare totală de peste 2.500.000 euro. „Proiectele sunt foarte importante în planul nostru de digitalizare a serviciilor publice. Acestea au o valoare totală de 2.558.500 euro, maximul permis prin Apelul de proiecte: I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – sisteme inteligente de management urban/local”, informează Primăria Reșița

 

Proiectul „Implementarea unui sistem WIM – de cântărire în mişcare a autovehiculelor” prevede instalarea la toate intrările din oraș de echipamente video pentru recunoaşterea numerelor de înmatriculare și de senzori pentru cântărirea automată a autovehiculelor. Sistemul va avea capacitatea de a face clasificarea autovehiculelor și cântărirea acestora în mers. Pentru autovehiculele ce depășesc gabaritul permis se vor emite automat alerte. Totodată, va fi creat un Centru de Control unde se vor prelucra informațiile oferite de sistem.

 

Iar „Achiziția de soluții pentru smart-parking și e-Ticketing” este un proiect ce integrează două componente: digitalizarea parcărilor (smart-parking), ce include sisteme de afișare pentru locurile de parcare disponibile și aparate de autotaxare (parcometre pay and display), respectiv sisteme de taxare (e-Ticketing) pentru transportul public, dedicat pentru cele zece autobuze electrice ce urmează să fie achiziționate de municipalitate. Acesta va fi integrat cu sistemele folosite în celelalte mijloace de transport din oraș.

 

„Cele două proiecte sunt doar o parte din munca colegilor mei pe componenta de digitalizare a serviciilor publice gândite pentru a transforma Reșița într-un oraș sigur și SMART”, a declarat primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite