UPDATE. Dacian Cioloș – președinte USR PLUS

 

Dacian Cioloș a câștigat alegerile pentru președinția USR PLUS, devansându-l în turul al doilea pe Dan Barna cu aproximativ 700 de voturi.

 

În această seară a fost anunțat rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al USR PLUS: Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi (50,9 la sută), iar Dan Barna – 18.908 voturi (49,1 la sută). Decisă în turul al doilea, victoria lui Cioloș urmează să fie validată de Congresul USR-PLUS, care va avea loc în acest weekend, în 2-3 octombrie. Sâmbătă, la Romexpo, vor fi aleși membrii Biroului Naţional, iar duminică sunt programate dezbateri online privind modificarea statutului USR PLUS.

 

În primul tur al alegerilor, încheiat în 23 septembrie, Dacian Cioloş obţinuse 15.111 voturi, iar Dan Barna – 14.404. A existat și un al treilea candidat, Irineu Darău, care a avut de partea lui doar 3.300 de votanți. În ambele tururi de scrutin votarea s-a făcut online.

 

UPDATE, 3 octombrie, ora 18.00

 

În cadrul Congresului s-a hotărât schimbarea denumirii partidului: de astăzi, 3 octombrie, USR PLUS se va numi USR, renunțându-se astfel la PLUS, numele formațiunii conduse în trecut de actualul președinte al partidului, Dacian Cioloș.

 

A fost aleasă și echipa de conducere a USR, respectiv cei 24 de membri ai Biroului National. Șapte dintre aceștia sunt vicepreședinți, și anume: Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Dan Barna, Anca Dragu, Ionuţ Moşteanu, Allen Coliban şi Claudiu Năsui.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite