Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița va fi, astăzi, 20 decembrie, gazda concertului de debut al noii Corale Miorița, cu Emanuela Moldovan la pupitru. Concertul este unul caritabil, fiind organizat în cadrul evenimentului „Dar din Dar se face Rai”, ajuns la cea de-a șaptea ediție.
Corala Miorița a fost înființată în 1975 din inițiativa dirijorului reșițean Doru Petru Morariu (17.11.1951 – 21.02.2020) și a devenit, treptat, una de prestigiu, dovadă stând numeroasele premii naționale și internaționale obținute. În 1990, Doru Petru Morariu devine, prin concurs, dirijorul Corului Academic al Filarmonicii „Moldova” din Iași și Corala Miorița își întrerupe activitatea. Ulterior, au mai existat două etape scurte în viața Coralei, prima sub bagheta Corneliei Ponoran, cea de-a doua sub bagheta dirijorului Cornel Todea, iar marți, 20 decembrie 2022, ora 19.00, se va deschide o nouă etapă, cea de-a treia, cu un concert caritabil de Crăciun „In Honorem Doru Petru Morariu”.
„Corul de Cameră reunește, sub bagheta talentatei Emanuela Moldovan, vechi coriști cu tineri, voci proaspete, într-o formulă apropiată de cea de debut. O formație eterogenă care-și propune prin talent, entuziasm, pasiune, dăruire, efort, să readucă arta corală bănățeană în prim plan”, spune Camelia Duca, președintele Asociației Metarsis – activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană, principalul organizator al evenimentului caritabil în cadrul căruia își face debutul noua corală.
„«Dar din Dar se face Rai» este la cel de-al șaptelea concert caritabil, edițiile din 2020 și 2021 fiind anulate de pandemia de COVID. Crăciunul, sărbătoare emoţională şi emoţionantă, ne invită să redescoperim, an de an, lumina din noi, să o împărtășim cu familia și prietenii noștri. Toți trecem, mai devreme sau mai târziu, prin perioade dificile în viață. Fie că pierdem o ființă dragă, fie că trecem prin situații de criză, suntem greu încercați, ne însingurăm, devenim triști. Un zâmbet şi o mână întinsă, o îmbrăţişare caldă, un gest de solidaritate pot să șteargă din lacrimi, să aducă lumină în ochi și suflete şi dovada că fiecare dintre noi contăm pentru ceilalți, că nu suntem singuri. Anii trecuți, daruri din suflet pentru suflet au adus mângâiere, un licăr de lumină în ochi plânşi”, a precizat Camelia Duca.