De astăzi Dunărea se poate trece și cu bacul la Moldova Nouă [FOTO]

Sărbătoare mare azi în orașul Moldova Nouă: în prezenţa conducerii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, a reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Sârbe, precum şi a autorităţilor publice locale din România şi Serbia, a avut loc operaţionalizarea Punctului de Trecere a Frontierei Moldova Nouă (România) – Golubac (Serbia), deschis la graniţa cu Republica Serbia. De față a fost și consulul Spaniei la Timișoara.

Punctul de Trecere a Frontierei Moldova Nouă – Golubac funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, fiind deschis pentru traficul internațional de persoane și mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, în regim de bac şi pietonal, iar programul de funcționare este de la ora 06.00 la ora 20.00.

Lucrările de amenajare au avut în vedere ca acesta să întrunească toate condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional, conform catalogului Schengen. Astfel, punctul de trecere este prevăzut cu artere de control pentru fiecare sens, de intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice, precum şi IT.

„Personalul care desfăşoară activităţi de control la frontieră în punctul de trecere este asigurat de lucrători din cadrul Poliţiei de Frontieră Române. Noul punct de frontieră se alătură celorlalte puncte de trecere cu specific rutier, feroviar şi portuar deschise traficului internaţional la graniţa României cu Serbia, operaţionalizarea acestuia urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Serbia.

Deschiderea acestui punct de trecere se înscrie în sfera consolidării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în cadrul procesului de implementare a unui program de cooperare transfrontalieră România-Serbia, fiind  în concordanţă cu prevederile legislaţiei comunitare in domeniu”, transmit polițiștii de frontieră printr-un comunicat de presă.

Lungimea frontierei României cu Serbia este de 546,4 km, iar punctele de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa cu Serbia au fost tranzitate, în acest an, de peste 3.400.000 de călători (aproximativ 2.370.000 dintre aceştia fiind cetăţeni UE şi 1.030.000 cetăţeni non-UE). Totodată, în acest an au trecut frontiera româno-sârbă aproximativ 1.245.000 mijloace de transport.

Punctul de Trecere a Frontierei Moldova Nouă (România) – Golubac (Republica Serbia) este situat în teritoriul administrativ al localității Moldova Nouă şi are drept corespondent pe teritoriul Republicii Serbia localitatea Golubac (din punct de vedere administrativ, pentru că locul de acostare al bacului se află în localitatea Vinci-Usje), iar spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor de control în  punctul de trecere a frontierei sunt asigurate de Primăria orașului Moldova Nouă, care îl are în administrarea sa.

CITEȘTE ȘI: Din 20 decembrie 2019 putem trece frontiera cu bacul! Vinovat, primarul Adrian Torma!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite