De ce a pierdut alegerile Romeo Dunca? Nu doar din cauza fraudelor electorale, ci și a unor trădători din PNL!

 

La prima ieșire publică a lui Romeo Dunca după pierderea alegerilor, prilejuită de conferința de presă organizată după ședinta de astăzi a Consiliului Județean Caraș-Severin, președintele în funcție al CJ nu a evitat să răspundă la întrebări incomode privind scrutinul din 9 iunie.

 

Fraudele cu flotanți aduși ilegal să voteze în comune cu primari PSD, dar și caracterul josnic al unor liberali, care și-ar fi îndemnat alegătorii din anumite comune să voteze cu candidatul PSD la președinția CJ, ar fi principalele cauze ale eșecului în alegeri al lui Romeo Dunca.

 

„Eu cunosc foarte bine ce a însemnat PSD-ul în Caraș, am înțeles foarte bine cum s-au câștigat aceste alegeri”, a declarat Dunca, exemplificând cu situația din comuna Păltiniș, care a fost adusă la cunoștința poliției cu 10 zile înaintea alegerilor, dar organele de cercetare le-au permis să voteze până și flotanților ilegali: „Alegerile evident au fost fraudate. Dacă avem șapte persoane care locuiesc într-o casă nelocuibilă, dacă ei figurează că stau într-o locuință a cărui proprietar n-a deschis ușa nimănui, dacă 20 de persoane pot să-și ridice buletinele din mâna unui cetățean fără să meargă să semneze acolo sau fără să dea o procură cuiva să-i ridice buletinul, înseamnă că este parte a unei mari fraude. Cu buletine pe care noi le-am pus pe masa Poliției și unde erau șapte adrese într-o casă al cărei proprietar era în Germania, nici nu știa că și-a închiriat casa. În mod normal trebuia să se meargă pe urmele acelor buletine, să îl iei pe om și să-l întrebi unde stă, ca să constați că el nici nu știe unde locuiește. Dar atâta de repede au ajuns buletinele înapoi (la acei flotanți, n.r.), să nu se rateze nici cele 23 de voturi pe care primarul respectiv putea să le ia acolo.”

 

Romeo Dunca arată că astfel de cazuri demonstrează „frauda împotriva bunului-simț și bătaia de joc față de cetățeanul care vrea să trăiască într-o comună și să-și aleagă el destinul. Atâtea nereguli, atâtea sfidări la adresa democrației și atâta lipsă de respect față de locuitorii care s-au trezit cu primari aleși de cetățeni pe care ei nu-i cunosc! Este o rușine pentru democrația din România, este o rușine pentru autoritățile care sunt părtașe la această nemernicie și este o rușine pentru toți cei din guvern și de la conducerea țării, care nu au reușit să stârpească acest fenomen, pentru că acest fenomen de hoție le priește”.

 

Întrebat dacă a fost trădat nu doar de primarii PNL trecuți la PSD, ci și de către primari care au candidat din partea PNL, Romeo Dunca a oferit un răspuns implicit, cu trimitere la comuna Armeniș. Da, comuna de baștină a liderului județean al PNL, senatorul Marcel Vela, acolo unde primar este ginerele acestuia, liberalul Ioan-Cristian Vela, cel care a câștigat alegerile cu 81%: „E ciudat cum la Păltiniș, unde a câștigat un primar PSD, cu 450 de voturi aduse din afara localității, eu am avut mai multe voturi decât la Armeniș. Deci vă zic că da, e posibil să fi fost trădat. Nu vreau însă să reproșez nimănui nimic, dar vă spun că aceste lucruri sunt atâta de evidente încât vinovații, în caz că există vinovați, ar trebui să plece din acest județ”.

 

Faptul că rezultatul votului la nivel județean este incorect îl demonstrează și discrepanța uriașă între ce indica sondajul de opinie dinainte de alegeri la Reșița și în Caraș-Severin. Astfel, spune Dunca, „la Reșița sondajul arăta că voi avea 54,2%, și 54,2% a fost, la virgulă. Pentru că la Reșița alegerile n-au putut fi fraudate sau induse, împinse într-o altă direcție. Frauda e una, cu buletine, cu liste (chei de verificare, n.r.) care nu se închid, cumpărarea de voturi e alta, iar trădarea este cu totul altceva. Eu cred c-a fost un cumul de factori pentru care am pierdut alegerile. Dar aceste lucruri, dacă cetățenii erau hotărâți, puteau fi învinse de determinarea lor de a merge pe un anumit drum”.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available