De nerecunoscut! Zona centrală a Reșiței se schimbă radical

Proiectul complex de revitalizare a zonei centrale a Reșiței, derulat de Primărie cu fonduri de la Uniunea Europeană, prinde contur. Lucrările care vor schimba total fața Centrului Civic au început în urmă cu o lună, iar în scurt timp vor demara și cele de reabilitare a străzilor din Lunca Pomostului ce leagă bulevardele Alexandru Ioan Cuza și Revoluția din Decembrie. Întreg proiectul trebuie finalizat până în toamnă.

„La Centrul Civic, au declanșat lucrările în ianuarie. Sunt mulțumit de modul în care au lucrat până acum, au fost rapizi și eficenți. Deocamdată au decopertat, iar primele transporturi de granit, andezit vor veni la sfârșitul lunii februarie. Avem consultanți, diriginți de șantier care urmăresc foarte minuțios lucrările. Au termen de execuție opt luni, așadar sfârșitul lunii august. Eu sunt foarte optimist, sper să reușească să se încadreze în termen”, a declarat primarul Ioan Popa. La capătul acestui interval, Piața 1 Decembrie 1918 va trebui să arate ca nouă, cu pavaj din roci dure, de 8 centimetri grosime, cu rețele edilitare înlocuite, mobilier urban nou și zone verzi și de agrement.

Totodată, a precizat edilul, „în următoarele săptămâni vor începe și lucrările la cele șase străzi din Lunca Pomostului. Vom demola piața veche și pe locul acela va fi amenajată o piațetă publică frumoasă. Sunt încrezător că și acolo lucrările vor merge bine. Acolo, au un termen de execuție mai scurt decât la Centrul Civic, de șase luni”. Așadar, lucrările vor trebui finalizate tot undeva la sfârșitul verii, începutul toamnei. Pe lângă amenajarea respectivei piațete, în zonă vor avea loc intervenții ample ce vizează, printre altele, amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale, montarea unui sistem de ghidaj tactil pentru persoanele cu dizabilități, refacerea instalației de iluminat public, amenajare peisagistică și amplasare de mobilier urban.

În cadrul aceluiași proiect cu finanțare europeană au fost, deja, finalizate lucrările de modernizare a tronsonului de la Podul 7 Noiembrie până la Stație MOL, ce au constat în refacerea integrală a trotuarului, amenajarea de pistă pentru bicicliști și refacerea zonei verzi.

Valoarea totală a investițiilor prevăzute în proiect este de peste 10 milioane de euro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite