De săptămâna viitoare, cursuri pe scenariul verde în 60% din unitățile de învățământ cărășene

 

Scenariile după care vor merge elevii la școală săptămâna viitoare se schimbă în 15 localități din Caraș-Severin. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean, în scenariul verde, cu prezența fizică a tuturor elevilor, vor fi 245 de unități de învâțământ, iar în scenariul galben, 164. De asemenea, o clasă va funcționa în scenariul roșu.

 

Scenariile după care elevii vor merge la școală în săptămâna 17 – 21 mai au fost avizate astăzi de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Direcția de Sănătate Publică (DSP). „245 de unități de învățământ din cele 409 existente la nivelul județului Caraș-Severin vor funcționa în scenariul verde, cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învăţământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Celelalte 164 de unități de învățământ vor fi în scenariul galben. acesta presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învăţământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție sanitară și participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase sau ani de studiu”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de ISJ Caraș-Severin.

 

Scenariile după care funcționează unitățile de învățământ sunt stabilite în funcție de evoluția incidenței cazurilor de COVID-19 la nivelul fiecărei localități, pragul luat în calcul fiind de 1 caz la 1.000 de locuitori. În aceste condiții, în contextul creșterii incidenței, unitățile de învățământ din orașul Moldova Nouă și cele din comunele Berliște, Eftimie Murgu, Lupac, Mehadica, Prigor, Târnova, Vrani și Zăvoi vor trece, săptămâna viitoare, din scenariul verde în cel galben. În schimb, în alte șase localități, Bucoșnița, Doclin, Ezeriș, Gârnic, Păltiniș și Ticvaniu Mare, unitățile de învățământ vor ieși din scenariul galben și vor trece în cel verde. În municipiul Reșița, azi cu incidență de 1,84 la mie, se mențin și săptămâna viitoare condițiile specifice scenariului galben.

 

Totodată, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a aprobat suspendarea temporară a cursurilor în modalitatea față în față, în perioada 13 –  27 mai, la clasa a IV-a B de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș, ca urmare a confirmării unui elev cu COVID-19.

 

Sursă foto: edupedu.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite