Decese din cauza COVID-19, raportate la trei zile distanță. Chiar în ziua înregistrării unui nou record de cazuri la 24 de ore!

După ce ieri eram informați de autoritățile județene că nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu coronavirus în Caraș-Severin, astăzi este o nouă zi a recordurilor negative. Potrivit raportării făcute de DSP, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 25 de cazuri noi și 4 decese ale unor cărășeni diagnosticați cu COVID-19. Cele mai multe cazuri noi sunt la Reșița, Caransebeș și Anina.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt 175 de cazuri active de COVID-19. 25 dintre acestea au fost confirmate numai în ultimele 24 de ore. Cele mai multe dintre cazurile noi au fost raportate la Reșița, 8, Caransebeș, 7, și Anina, 5. De asemenea, au mai fost raportate 3 cazuri la Bocșa și câte unul la Iaz și Eftimie Murgu. 157 dintre persoanele confirmate pozitiv sunt internate în spital: 76 la Reșița, 75 la Caransebeș și 6 în alte județe, iar 18 sunt în izolare la domiciliu: 9 la Reșița, 8 la Caransebeș și 1 la Cărbunari.

DSP Caraș-Severin a raportat astăzi și 4 decese ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani din Oravița, o femeie de 63 de ani din Caransebeș și un bărbat de 65 de ani din Reșița. Toate aceste persoane au decedat sâmbătă, 1 august, însă au fost raportate abia astăzi! Cea de-a 4-a persoană decedată este un pacient din Caraș-Severin care fusese internat în județul Timiș și despre care DSP Caraș-Severin nu deține date.

Tot în ultimele 24 de ore, 3 pacienți care au fost tratați la Spitalul Județean de Urgență Reșița au fsot declarați vindecați și au fost externați.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate 315 cazuri de infectare cu coronavirus. 126 de pacienți au fost vindecați și 20 au decedat.

CITEȘTE ȘI: Masca de protecție este obligatorie, începând din 4 august, și în unele spații publice deschise din Caraș-Severin!

La nivel național, numărul total al cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 55.241, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.232 de noi îmbolnăviri. Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în București, 158, Argeș și Brașov, câte 95. La polul opus se situează Tulcea, cu un singur caz nou.

În același interval, au fost înregistrate și 48 de decese, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. Este vorba despre 31 de bărbați și 17 femei, toți cu comorbidități, care erau internați în spitale din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și București. Numărul total al persoanelor confirmate cu COVID-19 care au decedat a ajuns la 2.480. Alți 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistarea infecției.

Un alt record negativ a fost atins și în ceea ce privește numărul pacienților în stare gravă, internați la Terapie Intensivă: 436. În total, în spitalele din țara noastră sunt 7.771 de pacienți diagnosticați cu COVID-19. Alte 5.322 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.561 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 1.268.899 de teste. Dintre acestea, 20.581 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.033 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 7.548 la cerere.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite