Decizie de ultimă oră a CJSU: Restricțiile anti-COVID, extinse la 12 localități din Caraș-Severin!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin s-a întrunit, din nou, în această după-amiază, pe fondul creșterii incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 în județ. În 3 localități, printre care și municipiul Reșița, aceasta este de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în 9 localități, între 1,5 și 3.

În ultimele 14 zile, în Caraș-Severin au fost confirmate 499 de cazuri de COVID-19, incidența cazurilor fiind de 1,54 la 1.000 de locuitori. Coronini, Cărbunari, Pojejena şi Bănia sunt ultimele localități din Caraș-Severin intrate pe lista celor în care a fost depășit acest prag și în care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a instituit o serie de reguli și restricții, cum ar fi interzicerea organizării de evenimente private de genul  nunților, botezurilor sau al meselor festive, în spații închise sau deschise sau restrângerea activității restaurantelor în interior la o capacitate de 30%, în intervalul orar 6.00-23.00. La Coronini sunt 6 cazuri de COVID-19 confirmate, incidența la 1.000 de locuitori fiind de 2,97, la Cărbunari, 2 cazuri, cu o incidență de 2,18, la Pojejena, 5 cazuri, incidență de 1,77, iar la Bănia, 3 cazuri, incidență de 1,74.

Celelalte UAT-uri în care sunt peste 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori și în care regulile și restricțiile sunt în vigoare încă de sâmbătă sunt: Copăcele: 2,51 (3 cazuri), Slatina Timiș: 2,31 (7 cazuri), Lupac: 2,25 (6 cazuri) Carașova: 2,06 (6 cazuri) și Doclin: 2,03 (4 cazuri). Iar Reșița, Brebu și Târnova se mențin peste pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori: Reșița: 3,6 (304 cazuri confirmate), Brebu: 4,41 (6 cazuri) și Târnova: 5,18 (9 cazuri).

Modificări de scenarii în unități de învățământ

În cadrul aceleiași ședințe, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat și o serie de modificări ale scenariilor după care funcționează mai multe unități de învățământ sau clase, în funcție de evoluția epidemiologică.

Au fost suspendate cursurile „față în față” și s-a trecut pe scenariul roșu la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Christiana” din Bocșa, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 a două eleve care locuiau în internatul școlii, și la Școala Gimnazială „Atanasie Cojocaru” din Pojejena, din cauza confirmării cu coronavirus a unui cadru didactic care a predat la mai multe clase. Tot în scenariul roșu va funcționa și clasa I C de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a unui elev, precum și clasele pregătitoare A de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș și a II-a de la Școala Gimnazială din Borlova, deoarece cadrele didactice care predau la aceste clase au fost confirmate pozitiv. De asemenea, din cauza creșterii ratei incidenței pe plan local, școlile gimnaziale din Vârciorova și Poiana au trecut în scenariul galben.

CITEȘTE ȘI: Un nou record negativ în Caraș-Severin: 72 de cazuri COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore!

La finalul ședinței, prefectul Cristian Gâfu a făcut un apel către cetățenii județului să respecte regulile de distanțare fizică, normele de igienă, precum şi să îşi acopere concomitent nasul şi gura cu măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available