DEFRIȘĂRI aprobate de Direcția Silvică Caraș-Severin. Primăria Reșița: „Ne manifestăm DEZACORDUL TOTAL pentru astfel de practici”

Primăria Reșița a primit mai multe sesizări de la cetățeni care au observat că în pădurea din zona Dealul Golului se efectuează defrișări. Întrebările oamenilor erau întemeiate: Lucrările de defrișare sunt legale sau nu? Dacă da, cine și de ce le-a autorizat? 

Urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, care au postat pe rețelele sociale și fotografii din zona atacată de drujbe, Primăria Reşiţa a sesizat Garda de Mediu şi Garda Forestieră. Totodată, au fost trimiși la locul exploatării polițiștii locali. Aceștia au constatat că pădurea exploatată se află în patrimoniul Ocolului Silvic Reşiţa, în subordinea Direcţiei Silvice Caraş-Severin, și că ordinul de exploatare a fost dat în urma câştigării unei licitaţii de exploatare derulate de Direcţia Silvică.

De asemenea, se arată într-un comunicat de presă al municipalității, „lucrătorii Poliției Locale au găsit nereguli cu privire la depozitarea masei lemnoase. Pentru nerespectarea amplasamentului şi distrugerea păşunii aflate pe domeniul public al Municipiului Reşiţa a fost aplicată sancţiunea de 3.500 de lei, cu obligativitatea aducerii suprafeţelor distruse la starea iniţială şi eliberarea terenului ocupat ilegal. În acelaşi timp, facem demersuri la instituţiile abilitate pentru a verifica cadrul legal în care se desfăşoară exploatarea”.

Primăria Reşiţa amintește că a făcut „toate diligențele pentru a include pădurile aflate în jurul municipiului într-un areal de protecție – zonă verde și interzicerea tăierile de orice fel în cadrul acestei delimitări”. Constatând că Direcția Silvică Caraș-Severin continuă defrișările, „ne manifestăm DEZACORDUL total pentru astfel de practici și reînnoim solicitarea de a iniția împreună cu instituțiile abilitate demersurile legale pentru protejarea pădurilor din vecinătatea Municipiului Reșița prin constituirea unor perdele verzi de protecție în jurul orașului”, se mai arată în comunicatul remis presei de către reprezentanții Primăriei Reșița.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available