UPDATE. Descinderi antimafia la Primăria Caransebeș! Concurs trucat la șefia Pieței Gugulanilor?

Polițiștii anticorupție au descins azi în Primăria Caransebeș, în sala unde se organizau concursurile pentru ocuparea a două posturi de șefi de servicii: la conducerea Pieței Gugulanilor și a Clubului Sportiv Municipal.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin au acționat în baza unor informații care lăsau de înțeles că în realitate concursul pentru funcția de director la Piața Gugulanilor era cu dedicație.

La fața locului se pare că, într-adevăr, suspiciunile s-au confirmat rapid, unul dintre cei doi candidați pentru acel post având asupra lui încă din primele minute ale începerii concursului, după cum am aflat pe surse, subiectele rezolvate. În acest sens, continuă ridicarea de probe de la fața locului.

Primarul Felix Borcean a fost dus la audieri, acolo unde ar urma să ajungă de altfel toți membrii comisiei de concurs. „La această oră, primarul Felix Borcean are calitatea de martor, o eventuală schimbare a încadrării putând fi luată doar după audieri”, ne-a declarat prim-procurorul Maria Colța, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

UPDATE 1, ora 22. Primii suspecți sunt… șase!

După descinderea DGA în Primăria Caransebeș și audierile ulterioare, potrivit procurorului Maria Colțan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au fost emise primele ordonanțe de punere sub acuzare, mai mulți dintre cei audiați primind calitatea de suspect.

Șase persoane din dosar au calitatea de suspecți: cei doi candidați, care se pare că ar fi agreați de edilul-șef să ocupe funcțiile de directori de la Piața Gugulanilor și Clubul Sportiv Municipal Caransebeș, Mihai Minea și Pavel Juca, și patru membri ai comisiei de concurs.

Deși am încercat în repetate rânduri să-l contactăm, primarul Felix Borcean (care a ieșit de la audierile PJ în calitate de martor) nu a răspuns apelurilor noastre. A răspuns, însă, Luminița Verdeș, care a confirmat că și-a depus candidatura la concursul pentru șefia Serviciului Public Piața Gugulanilor și că a dat astăzi declarații polițiștilor, dar că nu poate spune mai multe despre acest concurs.

De asemenea, avocatul Cosmin Bolosin a confirmat faptul că împreună cu clienta sa, fosta soție a candidatului Pavel Juca, au transmis ieri primarului Felix Borcean înregistrările mai multor convorbiri, din care ar fi reieșit că Juca era sigur că jocurile sunt făcute în favoarea lui.

UPDATE 2, 26 februarie. Patru – sub control judiciar

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, Maria Colțan, unul dintre inculpați, Mihai Minea, a recunoscut că „a luat cunoștință de subiecte înainte de concurs, motiv pentru care a intrat în concurs cu o ciornă cu răspunsurile la subiecte ce a fost găsită asupra lui. Subiectele au fost tehnoredactate în Secretariatul Primăriei de față cu mai mulți angajați ai instituției”. Pentru patru dintre inculpați, s-a luat măsura controlului judiciar pe 60 de zile, cu interzicerea dreptului de a lua legătura între ei. Aceștia sunt doi dintre candidați, Mihai Minea și Pavel Juca, și doi membri ai comisiei de examinare.
UPDATE 3, 28 februarie. Încă un inculpat sub control judiciar!
Azi, 28 februarie, a fost dispusă măsura controlului judiciar față de încă un membru al comisiei de concurs, despre care s-a stabilit că a divulgat subiecte concurenților. În momentul de față, sunt cinci inculpați sub control judiciar.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite