Despăgubiri de peste 330.000 de lei pentru proprietarii unor terenuri din Caransebeș

 

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, 14 septembrie, declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată în vederea derulărilor lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor în municipiul Caransebeș.

 

Prin Hotărârea de Hotărârea de Guvern adoptată astăzi, a fost aprobată exproprierea unor terenuri în suprafață totală de 157.554 metri pătrați aflate pe raza municipiului Caransebeș. Este vorba despre terenuri situate în extravilan – fânețe, pășuni și terenuri arabile – aflate în proprietate privată, majoritatea aparținând unor persoane fizice, exproprierea fiind necesară în vederea executării lucrărilor de utilitate publică de interes național desfășurate de Administrația Bazinală de Apă Banat în cadrul investiției „Apărare împotriva inundațiilor a municipiului Caransebeș, zona aeroport, zona Caransebeșul Nou, județul Caraș-Severin”.

 

„Obiectivul se derulează în cadrul Strategiei naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung, fiind de o importanță deosebită pentru reducerea riscurilor la inundații. Realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru apărarea împotriva inundațiilor a municipiului Caransebeș, pe cei doi afluenți ai râului Timiș, sunt în conformitate cu practicile și politicile naționale și europene. Realizarea obiectivului prezintă avantaje tehnice, economice și sociale, având un impact pozitiv asupra așezărilor umane și a altor obiective din incinta apărată. De asemenea, finalizarea obiectivului duce la îmbunătățirea mediului de afaceri”, precizează reprezentanții Guvernului.

 

În cadrul aceleiași hotărâri au fost aprobate și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor către proprietarii terenurilor supuse exproprierii, în cuantum total de 330.935 lei. Sumele individuale vor fi virate de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Administraţiei Naţionale Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Banat, la dispoziția proprietarilor terenurilor.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available