Despre strategi, strategii și răstălmăcirea adevărului

 

Înainte de a arunca cu pietre, să ne amintim că umorul și metafora nu sunt interzise în arsenalul politicienilor. Din păcate, cei care le stăpânesc nu sunt foarte mulți.

 

Este evident pentru orice persoană rațională că declarația lui Ioan Popa cu privire la campania electorală și panzerele lui Rommel nu reprezintă o apologie a nazismului, ci o figură de stil menită să sublinieze determinarea și strategia politică a PNL în fața adversarilor săi. De altfel, se știe că Rommel a devenit un notoriu adversar al lui Hitler, fiind implicat direct în atentatul împotriva acestuia din iulie 1944, motiv pentru care a fost forțat să se sinucidă.

 

Fără a pierde din vedere atrocitățile comise de regimul nazist, este crucial să facem diferența între evocarea unui strateg militar și susținerea unui regim totalitar. Declarația lui Popa nu glorifică crimele de război sau ideologia nazistă, ci se referă la abilitățile tactice ale unui general recunoscut pentru inteligența sa militară, nu pentru ororile comise de regimul pe care l-a servit până la un moment dat.

 

În plus, este comic să observăm cum adversarii politici se agață de orice declarație, scoțând-o din context pentru a stârni o reacție publică negativă, în speranța de a câștiga câteva voturi. În același timp, este alarmant să vedem cum grupuri de interese reacționează automat la semnalele PSD, pentru a le deschide drumul către monopolizarea puterii. PSD nu este un partid de maici, dar dă senzația că are o dublă personalitate: una de fată mare în public și alta de tiran rapace în culise, de unde-și coordonează campania electorală… și multe alte cele. Această practică denotă spirit dictatorial, lipsă de integritate și respect față de adevăratul scop al dezbaterii politice: îmbunătățirea vieții cetățenilor.

 

Conștient de lipsa de scrupule a adversarilor săi, Ioan Popa ar trebui să fie, totuși, mai prudent. Chiar dacă acesta s-a poziționat încă o dată ferm și fără echivoc împotriva ororilor nazismului, reiterându-și angajamentul față de valorile democrației și ale drepturilor omului, iată că pesediștii nu se opresc în a-i răstălmăci cuvintele. Orice încercare de a continua distorsionarea mesajului său pentru a crea scandal politic este nejustificată și periculoasă pentru sănătatea competiției democratice.

 

În concluzie, este esențial să înțelegem corect contextul și intențiile din spatele declarațiilor politice, fără a permite manipularea acestora în scopuri electorale meschine.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available