Dezinfectare antiCOVID-19 cu… apă și detergent de rufe, prin încălcarea Ordonanței militare 3!

Un bărbat din Reșița și un altul din Bocșa au încercat să profite de îngrijorarea oamenilor referitoare la răspândirea noului coronavirus și au pus la cale o „afacere”: servicii de dezinfectare antiCOVID-19 a locuințelor, contra cost. S-au ales cu amendă și dosar penal.

Cei doi bărbați, de 28 și 29 de ani, au fost depistați pe raza satului Ersig, unde încercau să găsească naivi pe care să îi stoarcă de bani, propunându-le dezinfectarea locuințelor împotriva coronavirusului. Tinerii aveau asupra lor două recipiente de pulverizat substanță lichidă, care, însă, nu conțineau nici strop de dezinfectant, ci doar un amestec de apă și detergent de rufe.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înșelăciune și fals în declarații. Și continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

În plus, pentru că nu aveau ce căuta în stradă, date fiind restricțiile de circulație, au fost și amendați cu câte 5.000 de lei. „Efectuandu-se verificări și cu privire la respectarea ordonanțelor militare, polițiștii au stabilit că unul dintre bărbați nu avea declarație pe proprie răspundere, iar celălalt avea o declarație pe proprie răspundere completată cu date nereale. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru încălcarea articolului 1 din Ordonanța Militară numărul 3 din 24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19”, informează Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii COVID-19, și o femeie din Moldova Nouă s-a ales cu dosar penal după ce, deși avea obligaţia de a sta în izolare la domiciliu, a ieșit din casă și a mers la un supermarket din oraș. Dosarul, având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, a fost înregistrat, ieri, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite