DEZVĂLUIRI. Cum ocolesc unii profesori din Reșița sistemul de predare online. Cârdășia dascăl-elevi-părinți!

Pe fondul creșterii continue în Caraș-Severin, și în special în Reșița, a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și a presiunii pe secțiile de Terapie Intensivă din spitalele cu paturi COVID-19, niște inconștienți din sistemul de învățământ sfidează la modul flagrant eforturile noastre, ale tuturor, de a reduce riscul răspândirii coronavirusului în comunitate.

Tot mai multe unități de învățământ funcționează după scenariile galben și roșu, care presupun cursuri online. Sunt măsuri dispuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratului Școlar Județean și a Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, în baza reglementărilor impuse de autoritățile centrale. Cu toate acestea, suntem sesizați că în Reșița există profesori care încalcă cu bună știință măsurile de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Și nu o fac de unii singuri, au atras în cercul lor penal și elevi, cu complicitatea părinților acestora!

Ne referim la profesori care dau meditații. Și la elevi ai căror părinți acceptă să își trimită copiii la astfel de ore suplimentare, care se desfășoară în locuințe puse la dispoziție de către meditatori. Cursurile acestea paralele, după cum povestesc chiar elevi implicați în acest proces de educație, sunt organizate cu grupuri de cursanți înghesuiți în câte o garsonieră sau apartament, fără a purta nici elevii, nici gazda, deci profesorul-meditator, măști de protecție! Din cauza părinților-complici, s-a ajuns chiar la situații greu de închipuit: se pune presiune pe profesorii care în această perioadă dau meditații online să revină și ei la sistemul „față în față”. Argumentul părinților: „Dar profesorul X și doamna Y dau ore la ei acasă, dumneavoastră de ce nu puteți să faceți la fel?”.

Oricât de inconștienți ar fi unii părinți când vine vorba de propriii copii, astfel de ore de meditații desfășurate în grup, față în față și fără măști de protecție nu ar putea avea loc dacă nu ar exista profesori dispuși la așa ceva. Știm că toți aceștia o fac pentru bani. Și mai știm că, dacă au clienți, foarte probabil sunt niște dascăli buni, apreciați pentru rezultatele lor. Tocmai de aceea, am ales să nu divulgăm niciun nume de profesor care în aceste zile încalcă flagrant reglementările anticovid. Dar facem apel la conducerea ISJ și la directorii de școli din Reșița să ia măsuri. Dacă noi am ajuns să aflăm nume de profesori care dau meditații la modul acesta penal, suntem convinși că directorii de școli și licee din Reșița își cunosc colegii care se ocupă cu așa ceva.

Oricâte măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului se vor lua la nivel instituțional, efectul acestora va fi anulat dacă meditațiile „face to face”, în grup, fără măști vor continua. Vom trece de la focare de COVID-19 în Reșița la transmitere comunitară a bolii și ne vom întreba cum s-a ajuns aici. Răspunsul îl avem încă de acum. Din cauza noastră, a tuturor, dacă închidem ochii când întâlnim astfel comportamente inacceptabile.

UPDATE, ora 16.10

După apariția acestui articol, am fost contactați de către Carina Pristavu, inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin. Vom reveni, în consecință, cu încă un articol pe aceeași temă.

Sursă foto: desteptarea.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite