Două avertizări cod galben de vreme rea vizează (și) Caraș-Severinul

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea pentru Caraș-Severin, care se întind din această noapte până marți, 13 octombrie, la ora 21.

ANM a emis un prim cod galben de vreme rea valabil până în 13 octombrie, ora 9.00, care vizează intensificări ale vântului și ploi însemnate cantitativ. În Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h. În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cea de a doua avertizare cod galben este pentru intervalul 13 octombrie, ora 9.00 – 13 octombrie, ora 21.00 și vizează intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h. În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Marți, 13 octombrie, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite