DSP, azi: Opt focare active de COVID-19 în Reșița! Inclusiv la DSP!

DSP Caraș-Severin a anunțat astăzi, 12 octombrie, situația focarelor active de COVID-19 la nivelul județului. Astfel, în momentul de față, sunt opt focare active, toate în municipiul Reșița, cu precădere în instituții publice.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, cel mai mare focar activ de COVID-19 se înregistrează, în momentul de față, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin (DGASPC), unde 10 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecție cu coronavirus. De asemenea, la alte două structuri aflate în subordinea DGASPC sunt focare active: Centrul pentru Persoane Vârstnice Reșița, cu 8 persoane (beneficiari și angajați) infectate cu coronavirus, și Centrul de Plasament „Speranța”, cu 4 cazuri confirmate. Nici instituția care deține, încă de la începutul pandemiei, unul dintre cele mai importante roluri în gestionarea crizei COVID-19 nu a scăpat de îmbolnăviri. Este vorba despre DSP, 5 dintre angajații de aici fiind confirmați pozitiv. Focare cu câte 5 cazuri se înregistrează și la o grupare sportivă, CSM Reșița, precum și la Colegiul Național „Traian Lalescu”, în timp ce la Consiliul Județean Caraș-Severin, 4 angajați au fost diagnosticați cu COVID-19. De asemenea, DSP mai raportează și un focar familial, cu 4 persoane infectate cu coronavirus.

În ceea ce privește situația la zi a evoluției COVID-19 în Caraș-Severin, astăzi au fost raportate doar 4 noi îmbolnăviri, bilanțul total ajungând la 1.709 cazuri confirmate de la începutul pandemiei. De asemenea, a fost raportat și un deces, al 100-lea în total, al unei persoane din Caraș-Severin diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Reșița, care era internat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, cu hipertensiune arterială esențială grad 3, cardiopatie mixtă și obezitate grad 3.

În momentul de față, în spitalele din Caraș-Severin sunt internate 141 de persoane diagnosticate cu COVID-19: la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 82, dintre care 4 la ATI, iar la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 59, dintre care 4 la ATI.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite