Direcția Silvică împădurește cele 25 de hectare primite de la Primăria Reșița în schimbul terenului pe care se amenajează domeniul schiabil Semenic-Crivaia

 

Luna Plantării Arborilor a debutat astăzi, 15 martie, și în județul Caraș-Severin. Anul acesta, Direcția Silvică va împăduri integral aproximativ 120 de hectare. Cea mai mare suprafață pe care vor fi plantați arbori în această campanie se află pe raza municipiului Reșița, la Doman – peste 25 de hectare. 

 

Circa 120.000 de puieți de gorun, frasin, paltin de munte și cireș vor fi plantați, anul acesta, în zona Doman, pe suprafețele de teren pe care Direcția Silvică a județului Caraș-Severin le-a primit în schimbul unor terenuri de pe raza Ocolului Silvic Văliug. Acestea au fost cedate Primăriei Reșița în vederea derulării proiectului domeniul turistic Semenic-Crivaia. Startul campaniei de împădurire a fost dat astăzi când, alături de zilieri, s-au aflat în teren și voluntari de la Colegiul Tehnic din Reșița.

 

În total, Direcția Silvică a județului Caraș-Severin va utiliza în această campanie 800.000 de puieți – majoritatea produși în pepinierele proprii ale ocoalelor silvice – de molid, gorun, fag, paltin de munte, brad, larice, frasin, cer, stejar roșu, tei, cireș, nuc negru și castan comestibil. Aceștia vor fi plantați pe o suprafață de 170 de hectare, din care 113 vor fi împădurite integral, iar pe 57 de hectare vor fi completări și refaceri.

 

Luna plantării arborilor este o campanie anuală pe care Regia Națională a Pădurilor o derulează la nivel național, în perioada 15 martie – 15 aprilie.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite