Doar două primării din Caraș-Severin vor să dea lapte, corn și mere în școli: Reșița și Oțelu Roșu

Până la această dată, 52 de unități administrativ-teritoriale au spus „pas” solicitării venite din partea Consiliului Județean Caraș-Severin de a prelua responsabilitatea derulării Programului pentru școli al României. Au fost de acord doar Primăriile Reșița și Oțelu Roșu, în timp ce 23 de UAT-uri nu au dat, încă, un răspuns. Termenul limită este 5 martie.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Județean Caraș-Severin a transmis adrese primăriilor prin care solicita adoptarea unor hotărâri de Consiliu Local privind asumarea sau neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziția produselor și a contractelor/acordurilor-cadru de prestare a serviciilor pentru derularea măsurilor educative, aferente Programului pentru școli al României. Este vorba despre programul cunoscut sub denumirea de „Laptele și cornul”, derulat din fonduri europene, prin care elevii primesc, gratuit, produse lactate, de panificație și fructe.

Potrivit situației prezentate în ultima ședință de lucru a comisiei din care fac parte Consiliul Judeţean, instituțiile cu atribuții de control în cadrul programului și primăriile din județ, „din totalul de 77 de UAT-uri, s-au primit un număr de 54 de hotărâri de consilii locale, din care 52 de consilii locale au decis neasumarea responsabilității, iar două, Consiliul Local Reșița și Consiliul Local Oțelu Roșu, au decis asumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor din cadrul Programului pentru școli al României. În perioada următoare, până în data de 4 martie 2020, Consiliul Județean centralizează în continuare hotărârile consiliilor locale și realizează statistica acestora”.

Primarul Nelu Popa argumentează

Referitor la motivele care au stat în spatele deciziei de a prelua responsabilitatea derulării acestui program, primarul Reșiței, Ioan Popa, a declarat: „Ne vom ocupa noi de licitații și sper să reușim să facem de așa manieră încât cornurile să fie făcute de cei care fac cornuri, nu de cei care fac drumuri, și așa mai departe. Sperăm să reușim să mobilizăm producătorii din Reșița sau din Banatul de munte să poată să producă aceste bunuri alimentare care ajung la copiii noștri în școli”.

În anul școlar în curs, Programul pentru școli al României este derulat de Consiliul Județean și are o valoare totală de aproximativ 700.000 de lei. Finanțarea este asigurată din Fondul European de Garantare Agricolă.

Sursă foto: gazetabt.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite